INDUSTRI

Flyplassledelsen trekker seg etter ulykken i Moskva

Fire flyplassansatte pågrepet for avhør.

 Etterforskere ved vraket av Total-sjefens fly ved Vnukovo-flyplassen i Moskva. Flyplassledelsen trakk seg torsdag etter at den mektige russiske Etterforskningskomiteen hadde beskyldt tjenestemenn ved flyplassen for «kriminell uaktsomhet».
Etterforskere ved vraket av Total-sjefens fly ved Vnukovo-flyplassen i Moskva. Flyplassledelsen trakk seg torsdag etter at den mektige russiske Etterforskningskomiteen hadde beskyldt tjenestemenn ved flyplassen for «kriminell uaktsomhet». Bilde: NTB scanpix

Lederen og nestlederen for flyplassen der Total-sjefen Christophe de Margerie døde i en flyulykke, trakk seg torsdag. Samtidig er ytterligere fire flyplassansatte pågrepet for avhør.

Det franske oljeselskapets toppsjef omkom da hans private jetfly kolliderte med en brøytebil under avgang fra Vnukovo-flyplassen i Moskva. Tre besetningsmedlemmer omkom også i ulykken.

Blant dem som er pågrepet etter ulykken er en flygeleder under opplæring som ga klarsignal til avgangen, hennes arbeidsleder, sjefene for flygelederne ved flyplassen og mannskaper i avdelingen som rydder rullebanen.

Representanter for Vnukovo-flyplassen sier at lederen og nestlederen for flyplassen har trukket seg «grunnet den tragiske hendelsen». Så langt er de ikke pågrepet. Den mektige russiske Etterforskningskomiteen har beskyldt tjenestemenn ved flyplassen for «kriminell uaktsomhet».

En domstol i Moskva har avgjort at den 60 år gamle føreren av brøytebilen skal holdes fengslet i to måneder for videre avhør. Etterforskerne har beskyldt ham for promillekjøring, og viste til målinger som viste en promille i blodet på 0,6. 60-åringens forsvarer sier han «ikke innrømmer skyld, men innrømmer å ha vært innblandet».

Les også:

Total-sjefen døde i flyulykke i Moskva

8 mennesker er omkommet på skip i år

Fjordspennene som hadde Ocas-merking kan stå umerket enda et år