BYGG

Flyplassen til en av verdens største byer får én terminal

Se de storslagne planene.

 Den nye flyplassen skal representere Mexico gjennom kultur og nasjonal symbolikk.
Den nye flyplassen skal representere Mexico gjennom kultur og nasjonal symbolikk.Bilde: Foster + Partners
9. sep. 2014 - 08:46

Mexico City er en verdensby og ansett for å være verdens syvende største megaby med 23.800.000 innbyggere, hakk i hæl på Delhi.

Snart skal den meksikanske hovedstaden bygge en ny flyplass.

Det velkjente arkitektbyrået Foster + Partners har sammen med den meksikanske arkitekten Fernando Romero og NACO (Netherlands Airport Consultants) vunnet konkurransen om å få utforme den nye lufthavnen.

Les også: Dette luksusflyet har ikke vinduer

Én diger terminal

Flyplassen skal romme 555.000 kvadratmeter og ifølge Foster + Partners, blir dette en av verdens største flyplasser. Det største spennet i bygningen fra innsiden skal være 170 meter.

En X-formet terminal er innelukket i et skall av ruter som dekker både vegger og tak i en rund og sammenhengende form.

Dette skal ifølge Foster + Partners bli en av verdens mest bærekraftige flyplasser.

Dette begrunner de med at terminalen bruker færre materialer og mindre energi enn en klynge av flere terminalbygninger.

Innen 2028 er det forventet at flyplassen skal stå klar med tre rullebaner. I 2062 planlegger de å ekspandere til seks rullebaner.

Les også: Her lander verdens største fly på Gardermoen

– Mexico har virkelig grepet initiativet i å investere i sin nasjonale flyplass og forstå dens sosiale og økonomiske viktighet for framtiden. Det vil være ingen ting som denne i verden, sier en av arkitektene bak. Foster + Partners

Meksikansk kultur

Meksikansk kultur og nasjonalromantikk preger designen for flyplassen. En ørn på toppen av en kaktus som fortærer en slange er et velkjent symbol på Mexico og det pryder også nasjonalflagget. Dette ønsker de at arkitekturen skal gjenspeile.

– En kaktushage skal ønske de som ankommer terminalen velkommen. Adkomstveien vil bli bygd med elementer som symboliserer slangen og taket ved ankomsthallen vil fremkalle ørnen, flyvende med vingene åpne, sier den meksikanske arkitekten Fernando Romero.

Den verdenskjente arkitekten Lord Foster uttrykker høye tanker om den kommende flyplassen.

– Mexico har virkelig grepet initiativet i å investere i sin nasjonale flyplass og forstå dens sosiale og økonomiske viktighet for framtiden. Det vil være ingen ting som denne i verden, sier Foster.

Promovideo fra Foster + Partners:

Les også:

Rullende takke

Airbus skal stue sammen flypassasjerer med... sykkelseter?

Se Boeing-pilotene leke seg med den nye Dreamlineren  

Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.