ENERGI

Flertall for atomkraft i Norge i ny meningsmåling

Velgere fra nesten alle parier er positive.

Et flertall av nordmenn er for norsk kjernekraft. Her atomkraftverket Grohnde ved Emmerthal i nordvestlige Tyskland, ifølge en undersøkelse fra Opinion.
Et flertall av nordmenn er for norsk kjernekraft. Her atomkraftverket Grohnde ved Emmerthal i nordvestlige Tyskland, ifølge en undersøkelse fra Opinion. Foto: Halvard Alvik/NTB
1. feb. 2023 - 05:50

– For et land som ikke har tradisjon for atomkraft, er det overraskende at et flertall nå er blitt positive til utbygging av kjernekraft, sier seniorrådgiver Nora Clausen i Opinion.

Ifølge undersøkelsen er et knapt flertall, 51 prosent, enig i at Norge bør bygge ut kjernekraft. 37 prosent er uenig, mens resten vet ikke.

Fremskrittspartiets velgere er aller mest positive til kjernekraft (73 prosent), tett fulgt av velgerne til Venstre (63 prosent), Høyre (58 prosent), Rødt (52 prosent) og Miljøpartiet De Grønne (49 prosent).

– Alt fra strømpris til klimakrise er argumenter som trekkes inn for kjernekraft, og dette treffer bredt uavhengig av politisk ståsted, sier Clausen.

Velgerne til Senterpartiet og SV er mest negative. Dette er de eneste partiene på Stortinget med overvekt av velgere som er mot norsk kjernekraft.

Undersøkelsen er gjennomført i et landsrepresentativt utvalg av befolkningen på 1003 personer i uke fire i januar 2023, skriver Opinion.

Forsvarsminster Bjørn Arild Gram har skrevet under en intensjonsavtale om at Norge deltar i koalisjonen til støtte til Ukraina innen luftvern mot fly og misslier.
Les også

Norge deltar i luftvernkoalisjon for å støtte Ukraina

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.