ARBEIDSLIV

Flere NITO-medlemmer

Marit Stykket, president i NITO, er godt fornøy med en netto tilvekst på fire prosent.

NITO er landets største fagorganisasjon for ingeniører og teknologer med til sammen 51 416 medlemmer.

Den andre ingeniørorganisasjonen - Teknisk-naturvitenskapelig forening (Tekna) har over 42 000 medlemmer, alle med akademisk utdannelse, men med ulik bakgrunn innen teknologi og naturvitenskap.

Stykket synes det er spesielt positivt at antall yrkesaktive medlemmer øker, samtidig som det er stor interesse for fagforeningen blant de unge.

- NITO passerte i fjor 40 000 yrkesaktive medlemmer. Dette styrker organisasjonens rolle som talerør for ingeniørene. Det at så mange ingeniører og teknologer står sammen er med på å sikre yrkesgruppens posisjon i samfunnet og gjennomslag for våre saker, sier Stykket, ifølge en pressemelding fra NITO.

Også studentene viser økt interesse. NITOs studentorganisasjon fikk 1827 nye medlemmer i fjor. Stykket mener det er spesielt gledelig at unge mennesker støtter opp om fagorganisasjonen.

Ingeniørforeningen hevder selv at den hele tiden jobber med å tilpasse seg medlemmenes behov, og at dette arbeidet slår positivt ut.

Stykket tror det er flere årsaker til at ingeniørene strømmer til fagorganisasjonen.

- Mange verdsetter det faglige nettverket og tryggheten som en stor organisasjon tilbyr. Fellesskapet gir også adgang til gode kollektive avtaler på blant annet forsikringstjenester, og ikke minst er fagforeningenes tradisjonelle rolle som rådgivere i forbindelse med for eksempel lønnspørsmål eller omstillinger, minst like mye etterspurt og verdsatt som tidligere, sier Stykket.

Les mer om:
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.