IT

Flere er nettavhengige

Kinesere på en internettkafé i byen Wuhan i Hubei-provinsen. Én av sju unge kinesere er avhengige av internett, ifølge en ny undersøkelse.
Kinesere på en internettkafé i byen Wuhan i Hubei-provinsen. Én av sju unge kinesere er avhengige av internett, ifølge en ny undersøkelse. Bilde: Reuters / Scanpix
Mona StrandeMona StrandeJournalist
3. feb. 2010 - 08:32

Antall unge nettavhengige i Kina har doblet seg i løpet av fire år. 24 millioner kinesere regnes som avhengige internett, ifølge en fersk undersøkelse.

Én av sju avhengige

Den kinesiske foreningen for nettverksutvikling har utført undersøkelsen der mer enn 7.000 personer mellom seks og 29 år gjorde rede for internettvanene sine.

Det kommer også fram at minst én av sju unge nettbrukere er avhengig av å være på internett. Kina har flest nettbrukere i verden, minst 384 millioner.

Lykkelig på nett

Definisjonen av internettavhengighet er vag, men en gjengs oppfatning er at man er avhengig av internett om bruken går ut over skoleprestasjoner, karriere og mellommenneskelige forhold.

Man må også føle seg deprimert av ikke å få bruke internett og føle seg lykkeligere i internettverdenen enn i det virkelige liv, for å bli kategorisert som avhengig. (©NTB)

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.