NATURVITENSKAP

Flere døde - færre norske rammet

Thailendere søker etter sine slektninger blant pasientlister og bilder av ofre. Dødstallene stiger hver time, men mest i Indonesia.
Thailendere søker etter sine slektninger blant pasientlister og bilder av ofre. Dødstallene stiger hver time, men mest i Indonesia.

Ifølge de nye tallene fra Kripos, er det tirsdag formiddag 91 navn på listen over savnede nordmenn etter Tsunami-katastrofen i Asia.

Kripos-listen oppdateres fortløpende. Ifølge VG Nett, er ytterligere tre på listen i live.

Færre svensker savnes

Listene over savnede personer synker både i Danmark og Sverige. I Stockholm opplyser utenriksdepartementet at 827 er på deres offisielle liste over savnede, men tallene synker også der. For tre dager siden var tallet ca. 3.500.

Svenskene vil ennå ikke offentliggjøre sine lister på nettet. Reiseselskapene reduserer stadig sine lister over savnede. Likevel er det klart at Sverige er hardt rammet. Foreløpig er 52 bekreftet døde, mens i Norge er tallet 16.

I Danmark har politiet nå en liste på 60 savnede dansker. Det er seks ned siden i går. Der har listene vært offentlige på nett i flere dager.

Dobbelt rammet

FN melder at de offisielle dødstallene fra Asia-katastrofen nå er oppe i nær 150.000 og ventes fortsatt å øke.

De fleste døde i Indonesia, på øya Sumatra. Selve jordskjelvet som utløste flodbølgen (Tsunamien), skjedde 150 kilometer vest for byen Banda Aceh.

Sumatra ble rammet både av selve skjelvet, og flodbølgen som skyllet over store deler av øyas vestlige kystbyer bare minutter etter skjelvet. For Sumatras del ville neppe et varslingssystem kunne reddet særlig mange.

Les mer om:
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.