BRUER

Flaskehalsen er borte: Mandag åpner Folla bru i Surnadal

Folla bru var en flaskehals for tømmertransporten. Nå står ei ny bru klar, og den tåler totalvekt på 60 tonn.

Nye Folla bru er nyasfaltert. Mandag er det offisiell åpning. Til høyre skimter vi interimbrua.
Nye Folla bru er nyasfaltert. Mandag er det offisiell åpning. Til høyre skimter vi interimbrua. Foto: Møre og Romsdal fylkeskommune
6. okt. 2022 - 14:04

Mandag er det offisiell åpning av nye Folla bru på fylkesvei 65, skriver Møre og Romsdal fylkeskommune i en pressemelding.

Veieieren fikk 20 millioner kroner i støtte for å gjør utbedringer. Pengene kommer fra en statlig tilskuddsordning som gikk til å finansiere utbedring for tømmertransport av fylkesveier som ikke tålte 60 tonn totalvekt.

– Folla bru tåler nå modulvogntog og tømmertransport med totalvekt på 60 tonn, sier byggeleder Morten Ugelstad i fylkeskommunen.

Han forteller at nye og gamle Folla bru er ei samvirkebru: – Utfordringen med den gamle var at bindingen mellom stålbjelker og betong ikke hadde tilstrekkelig kapasitet, som igjen førte til at Folla bru hadde nedsett bæreevne.

Folla bru ligger i Surnadal kommune, vel en kilometer sør for grensa til Trøndelag.

Ett års arbeid

Arbeidet med Folla bru tok til i september i 2021 og entreprisen har kostet i underkant av 29 millioner kroner inkl. mva. Hovedentreprenør har vært B&B Entreprenør, som var eneste tilbyder i fjor sommer. Underentreprenører har vært A. Kvam, Proff EL&IT, Mesta og Nidaros oppmåling.

– Alle entreprenørene er lokale, og vi er veldig fornøyd med arbeidet som er utført, sier byggelederen.

Etter åpningen mandag vil det stå igjen noe arbeid med blant annet å fjerne interimsvei og opprette sideterreng. Arbeidet er beregnet å være ferdig i løpet av uke 44.

Fylkesvei
Les også

NAF ut mot vedlikeholdet av fylkesveier: − Etterslep på 105 milliarder kroner

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.