ARBEIDSLIV

Fiskelykke for Tekna

Tekna kjørte voldsomme reklamekampanjer for å fortelle om navnebyttet rett etter nyttår. Det ser ut til å ha virket, sammen med fortsatt usikkert arbeidsmarked. Ill: Tekna
Tekna kjørte voldsomme reklamekampanjer for å fortelle om navnebyttet rett etter nyttår. Det ser ut til å ha virket, sammen med fortsatt usikkert arbeidsmarked. Ill: Tekna Bilde: TEKNA

Medlemsveksten hittil i år er på 1500.

Usikre tider på arbeidsmarket preger fortsatt hverdagen for mange. Det er den viktigste årsaken til at flere melder seg inn, tror ledelsen i Teknisk- naturvitenskapelig forening.

- Vi merker en ekstra interesse for medlemskap når arbeidsmarkedet er usikkert. Folk føler behov for den tryggheten et medlemskap gir, blant annet gjennom mulighet for juridisk bistand og økonomisk gunstige bank- og forsikringsavtaler, sier generalsekretær Kåre Rygg Johnsen.

Med over 42.000 medlemmer er Tekna den klart største akademikerorganisasjonen i Norge. Foreningen organiserer alle med teknisk-naturvitenskapelig utdanning på hovedfagsnivå.- Vi opplever nå en kraftig tilstrømming av studentmedlemmer og medlemmer fra universiteter hvor vi før hadde få medlemmer, sier Rygg Johnsen ifølge en pressemelding fra Tekna.

Deler av veksten kan forklares med navneskiftet ved årsskiftet. Norske Sivilingeniørers Forening (NIF) gikk da over til å hete Tekna, blant annet med tanke på å trekke til seg flere høyt utdannede innen naturvitenskap og teknologi.Både blant ordinære medlemmer og studentmedlemmer har veksten vært stor, og foreningen forventer videre vekst også neste år.Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.