MOBIL

Firefox-mobil fra ZTE om tre uker

ZTEs presseinvitasjon mer enn antyder at vi får en hyggelig overraskelse under Mobile World Congress.

Det er drøyt tre uker igjen til Mobile World Congress går av stabelen i Barcelona, der mobilprodusentene møter opp for å sammenligne muskler. 

Tradisjonen tro er ryktemølla allerede godt i gang, og flere produsenter er selv aktivt ute og hinter om vi kan forvente oss. HTC har for eksempel erklært at de vil stå for en milepæl i kamerahistorien.

I dag mottok vi også en invitasjon til pressekonferranse hos ZTE. I denne invitasjonen har ZTE rett og slett slengt seg på hashtag-misbruken og merket den med #ZTEGrandMemo og #ZTEMozilla.

Grand Memo er interessant nok i seg selv, og er en telefon i Note-sjangeren, med en skjerm på hele 5,7 tommer.


Firefox OS ut av skapet

Det er imidlertid Mozilla-merkingen som vekker de største forventningene i oss denne gang, da denne mer eller mindre bekrefter at vi vil få se den første, ferdige telefonen med den nye mobilplattformen om bare få uker. 

LES OGSÅ: Her er de første Firefox-modellene

Helt åpent

Den største styrken Firefox OS har i kampen mot Android & co er at det er helt åpent. Mozilla har selv gått ut og kalt både Windows Phone, Android og iOS for "inngjerdede hager", noe som altså ikke er tilfelle i Mozilla-plattformen.

Tidligere skjermbilder ser ellers svært lovende ut, og at programvare for Firefox OS er HTML5-basert betyr at terskelen for utviklere vil være lavere enn om de måtte ha lært seg nok et programmeringsspråk.

Kilde: Pressemelding

Les mer om:
Kommentarer:

Vi har byttet system for artikkelkommentarer. For å opprette brukerkonto, registrerer du deg med BankID.