MOBIL

Firefox-mobil fra ZTE om tre uker

ZTEs presseinvitasjon mer enn antyder at vi får en hyggelig overraskelse under Mobile World Congress.

6. feb. 2013 - 15:15

Det er drøyt tre uker igjen til Mobile World Congress går av stabelen i Barcelona, der mobilprodusentene møter opp for å sammenligne muskler. 

Tradisjonen tro er ryktemølla allerede godt i gang, og flere produsenter er selv aktivt ute og hinter om vi kan forvente oss. HTC har for eksempel erklært at de vil stå for en milepæl i kamerahistorien.

I dag mottok vi også en invitasjon til pressekonferranse hos ZTE. I denne invitasjonen har ZTE rett og slett slengt seg på hashtag-misbruken og merket den med #ZTEGrandMemo og #ZTEMozilla.

Grand Memo er interessant nok i seg selv, og er en telefon i Note-sjangeren, med en skjerm på hele 5,7 tommer.


Firefox OS ut av skapet

Det er imidlertid Mozilla-merkingen som vekker de største forventningene i oss denne gang, da denne mer eller mindre bekrefter at vi vil få se den første, ferdige telefonen med den nye mobilplattformen om bare få uker. 

LES OGSÅ: Her er de første Firefox-modellene

Helt åpent

Den største styrken Firefox OS har i kampen mot Android & co er at det er helt åpent. Mozilla har selv gått ut og kalt både Windows Phone, Android og iOS for "inngjerdede hager", noe som altså ikke er tilfelle i Mozilla-plattformen.

Tidligere skjermbilder ser ellers svært lovende ut, og at programvare for Firefox OS er HTML5-basert betyr at terskelen for utviklere vil være lavere enn om de måtte ha lært seg nok et programmeringsspråk.

Kilde: Pressemelding

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.