MOBIL

Fire hete ryktetelefoner

Vi får se mye spennende i Barcelona om ti dager. Her er fire slagkraftige mobiler som kan dukke opp.

16. feb. 2012 - 16:54

Tradisjonen tro er de siste ukene inn mot Mobile World Congress preget av lekkasjer, rykter og spekulasjoner, og bilder av nye og mystiske toppmodeller har dukket opp gang på gang.

LES OGSÅ: Disse telefonene kan være rett rundt hjørnet

Siden det bare er halvannen uke til spetakkelet starter i Barcelona, tenkte vi det var på tide å lage en oppsummeringssak.

Her er de fem heteste ryktemodellene i år:

HTC One XHTC Edge/Endeavour/Supreme/One X - Vi gleder oss til HTC lanserer beistet, så vi slipper å lure mer på navnet.

HTC er den store lekkasjekongen i år, og vi tror jammen toppmodellen har lekket over ti ganger.

Nøyaktig hva som blir det endelige navnet på godsaken er vi slett ikke sikre på, da den har en tendens til å dukke opp med nytt navn annenhver uke. Den var først kjent som Edge, men så dukket den opp under navnet Supreme, før den forrige uke preget overskriftene som Endeavour.

Og i dag melder GSM Arena at det endelige navnet slett ikke blir Endeavour, men One X. Vi gir opp.


4 + 1 prosessorkjerner

Spesifikasjonene har imidlertid ridd hele ryktebølgen uten å forandre seg nevneverdig, og disse er strengt tatt mye mer interessante enn navnetrekket.

Systembrikken i telefonen er laget av selveste Nvidia, og vi snakker selvsagt om Tegra 3-brikken, tidligere kjent som Kal-El (du vet, Supermann).

LES OGSÅ: Nå kommer Tegra 3

Denne brikken rommer fire hovedprosessorkjerner som yter 1,4 GHz hver når de jobber sammen, og for å holde strømforbruket nede er det i tillegg lagt til en støttekjerne som tikker på 500 MHz. Tanken er at denne kjernen tar over når telefonen ikke er under last, for eksempel når den er i hvilemodus.

Siden det er Nvidia vi snakker om er det selvsagt en Geforce-brikke som tar seg av grafikken. Denne skal ha rundt sju ganger høyere ytelse enn varianten som stod i forgjengeren, Tegra 2.

HD-skjerm

For å gi grafikkbrikken noe å bryne seg på skal HTC også ha tatt hardt i når de har valgt ut skjermen til flaggskipet sitt.

Artikkelen fortsetter etter annonsen
annonse
Innovasjon Norge
Trer frem med omstilling som innstilling
Trer frem med omstilling som innstilling

Her skal det være snakk om en AMOLED-variant med en størrelse på 4,7 tommer og den samme oppløsningen som i, altså 1280 x 720 piksler.

Maskinvare som dette trygler om å kjøre multimediefilene dine, og da er det greit at HTC skal ha lesset på med hele 32 GB internminne i telefonen, i tillegg til at den støtter minnekort.

Telefonen skal som seg hør og bør lanseres med Android 4.0 på plass, og da med den nye 4.0-versjonen av HTCs Sense-menyer.

Kommer med lillebror på slep

HTC One X (eller hva de velger å kalle den) er ikke den eneste modellen som har lekket fra HTC i år. Produsenten ser også ut til å ha en mid-end-telefon med doble prosessorkjerner på gang, HTC Ville. Denne kjører på den samme maskinvaren som HTC Sensation XE.

LES MER: HTC Ville lekket igjen

Ellers vet vi jo at HTC er opptatt av å lansere telefoner i alle prissegmenter, så vi regner med at produsenten har en hel del andre produkter klare til lanseringen, som går av stabelen 26. februar. Her er det heller ikke umulig at vi får se en ny tjeneste for musikkstreaming.

NESTE SIDE: LG OPTIMUS X3 »

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.