MOBIL

Fire grunner til å vente med mobilkjøpet

... mange godbiter på vei før sommeren.

30. apr. 2012 - 12:11

Vi tipper mange går med planer om å pensjonere sin gamle mobiltelefon, og med råtasser som Sony Xperia S og HTC One X på markedet kan det være veldig fristende å gjøre dette i dag.

LES OGSÅ: Tips for deg som skal handle mobil på nettet

Men selv om både Sony- og HTC-toppmodellen er fantastiske saker kan det være greit å vente en liten måned før du iverksetter handlerunden, for vi har mange juveler på vei før sommeren er over oss.

Her er fire grunner til å avvente mobilkjøpet:

Samsung Galaxy S IIIDette er altså bare et illustrasjonsbilde, ikke den endelige Galaxy S III.

Det er muligens litt på kanten å ha med en telefon vi ikke vet noe sikkert om på en liste som dette, og Samsung har bekreftet så godt som null detaljer om sin neste toppmodell.

Men det vi vet om denne telefonen er at den skal avdukes førstkommende torsdag. Og med tanke på at fjorårsmodellen Galaxy S II fremdeles er en av de beste telefonene på markedet blir vi overrasket om oppfølgeren ikke blir noe av det råeste vi har sett. 

Vi skal ikke spekulere veldig mye så tett på lanseringen, men vi forventer å se en Samsung-produsert Exynos-brikke, en 720p-skjerm med en størrelse på minst 4,6-tommer og en design utenom det vanlige.

Det siste punktet understrekes blant annet av at Samsung-ansatte går rundt med telefonene i falske skall for å ikke risikere å avsløre designen, og at sikkerheten for å unngå lekkasjer er høyere enn noensinne i Samsung-sammenheng.

En av årsakene til at lanseringen skjer såpass sent antas å være at produsenten vil korte ned tiden fra de avduker telefonen til den er i butikkhyllene. Du skal altså ikke se bort i fra at du får kjøpt den nye Samsung-toppmodellen allerede i mai. Vi tipper prisen vil ligger på mellom 5000 og 5500 kroner ved lansering.

Artikkelen fortsetter etter annonsen
annonsørinnhold
GK
Ambisiøs renovering midt i Trondheim

LG Optimus 4X HDOptimus 4X HD har kvasse spesifikasjoner.

Under Mobile World Congress i februar stod LG for en av de heftigste telefonene som ble vist frem: Optimus 4X HD.

Vi fikk med oss en protomodell av denne fra Barcelona, og kan si såpass som at vi gleder oss til å få den endelige versjonen i hendene.

LES OGSÅ: Lyntest av LG Optimus 4X HD

Spesifikasjonsmessig er denne på nivå med HTC One X: Nvidia Tegra 3-systembrikke, som byr på fire hovedprosessorkjerner i tillegg til en nedklokket kjerne som tar seg av mindre krevende oppgaver. Den rommer også en kraftig GeForce-grafikkbrikke, og du får 1 GB arbeidsminne.

Optimus 4X HD har som navnet antyder HD-skjerm, nærmere bestemt 720 x 1280 piksler, fordelt på 4,7 tommer. Bildekvaliteten er svært bra, og skjermen er også en av de mest lyssterke du får tak i.

Telefonen vil mest sannsynlig lande i butikkhyllene i slutten av mai eller tidlig i juni. Prisen vil ligge på mellom 4500 og 5000 kroner.

Artikkelen fortsetter etter annonsen
annonse
Innovasjon Norge
Trer frem med omstilling som innstilling
Trer frem med omstilling som innstilling

Sony Xperia PXperia P kjører på ST-Ericssons U8500 NovaThor-maskinvare.

Sony har allerede lansert toppmodellen Xperia S, men er langt fra ferdig med året enda.

Dersom du synes Xperia S ser fristende ut, men kunne tenke deg en telefon som var hakket mer kompakt, kan det være en idé å se hva den kommende Xperia P kan levere.

LES OGSÅ: Lyntest av Sony Xperia P

Denne telefonen har fire-tommers skjerm med en oppløsning på 960 x 540 piksler, doble prosessorkjerner på 1 GHz og den samme grafikkbrikken som står i Samsung Galaxy S II, altså ARM Mali-400.

Interessant er det også at disse komponentene sitter i systembrikken ST-Ericsson U500 NovaThor. Det er altså den første Xperia-modellen som ikke kjører på Qualcomm-maskinvare. Om dette er positivt eller negativt satser vi på å finne ut når vi får inn telefonen til test i løpet av måneden.

Prisen på telefonen kommer til å ligge på mellom 3000 og 3500 kroner.

Xperia P er ellers ikke den eneste Sony-telefonen som nærmer seg butikkhyllene. Både Xperia U og Xperia Sola skal også være på vei ut fra fabrikken i løpet av de neste ukene. Disse har den samme kraften som Xperia P, men mindre skjermer og lavere skjermoppløsning.

Nokia 808Nokia 808 har et vanvittig kamera.

Nokia 808 er telefonen for deg som setter kamerafunksjonaliteten over alt annet. Da Nokia presenterte telefonen under Mobile World Congress er det ingen overdrivelse å si at et samlet pressekorps fikk hakeslepp da kameraoppløsningen ble kjent: 41 megapiksler.

Vi stilte oss sannsynligvis det samme spørsmålet som de fleste andre - altså hva i huleste 41 megapiksler skulle være godt for - men etter å ha satt oss litt inn i hvordan ting fungerer gir saker og ting mye mer mening, og vi ser definitivt frem til å sjekke hva dette kameraet er godt for når telefonen lanseres en gang i sommer.

Prislappen lander trolig på rett over 4000 kroner.

LES OGSÅ:

Vi har prøvd de nyeste mobilene

Spar penger på å kjøpe brukt mobil

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.