MOBIL

Fire feil som ødelegger bildene dine

Tar du elendige mobilbilder?

19. aug. 2010 - 15:07

Du er sannsynligvis på Facebook, og ergrer deg muligens også over alle de elendige bildene som eksisterer av deg. Mange av disse bildene ville aldri blitt tatt om det ikke var for en forholdsvis ny oppfinnelse: Kameratelefonen.

Etter at mobiltelefoner med kamera ble allemannseie har alle plutselig blitt hverdagsfotografer - på godt og vondt. Dersom en person tidligere hadde med seg et kamera, kunne man være noenlunde sikker på at vedkommende også visste å håndtere det.

Et typisk mobilbilde derimot, blir gjerne knipset uten noen form for forberedelser, og resultatet blir ofte deretter.

Å lære noen å ta gode bilder er en oppgave vi verken har tid eller kompetanse til, men vi har i årenes løp snappet opp en del ting man absolutt IKKE bør gjøre dersom man skal ta et brukbart bilde.

Her er fire feller å unngå

1. MotlysDersom bildene dine blir utbrente og bleke i bakgrunnen mens motivet ditt blir for mørkt, skyldes dette i de fleste tilfellene at solen, taklampen, TVen eller en annen lyskilde er rettet direkte mot linsen din. Selv de beste speilreflekskameraene på markedet tar dårlige bilder i motlys. Med andre ord: Unngå dette.

2. Grusomme bakgrunnerEn stygg bakgrunn kan ødelegge det flotteste motivet i verden. Vær oppmerksom på bakgrunnen og tilpass deg etter denne. Ofte er det nok å gå nærmere motivet, mens du andre ganger må finne et helt annet sted og vinkel å ta bildet fra.

Artikkelen fortsetter etter annonsen
annonsørinnhold
GK
Ambisiøs renovering midt i Trondheim

3. HastverkJoda, det viktigste er selvsagt å få tatt bildet om det skulle oppstå spesielle situasjoner. Dette betyr ikke at du trenger å trykke inn utløserknappen mens telefonen er på vei opp av lommen. Bruk et par sekunder ekstra på å få støtte under albuen, eller press albuen inntil kroppen mens du tar bildet dersom det ikke er noe å støtte seg på. Hold gjerne pusten mens du tar bildet for å minske bevegelsene.

4. Overraskelse!Å bli tatt bilde av med åpen munn, gjerne i forbindelse med tygging av en Esso-pølse, er en herlig greie. Med mindre målet er å ta lite flatterende bilder av folk bør du si fra på forhånd, så blir resultatet bedre.

Alle bildene i denne guiden er tatt med Sony Ericsson X10.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.