APPS

Fire Android-spill du MÅ ha

Vi har brukt styggmange timer på disse spillene i romjulen.

30. des. 2011 - 18:02

Både statistikk og kommentarer på Facebook-siden vår viser at det lå flunkende nye mobiltelefoner under mang et juletre i år, og det har etterhvert blitt slik at de fleste telefoner som selges, ihvertfall her i landet, er smarttelefoner.

Enten det er Windows Phone, iOS eller Android man snakker om betyr dette at du har tilgang til et massivt utvalg av nytteverktøy, programmer og spill gjennom de tilhørende app-butikkene for hver enkelt plattform.

Vi i Mobili har ganske lett for å kjede oss, og vi er ikke blant dem som greier sitte i timevis med nesen i en bok. Det vi derimot greier, er å sitte i timevis med øynene klistret på mobilskjermen.

Her er fire Android-spill som har fått oss helskinnet gjennom romjulen, og som også kommer til å drepe ledige øyeblikk til langt over nyttår.

WordfeudWordfeud har tatt både Mobili-redaksjonen og resten av verden med storm.

Gratis

Hent på Android Market

Wordfeud har spredt seg som ild i tørt gress, og fått millioner av mennesker over hele verden hekta på staving. Vi i Mobili-redaksjonen er blant dem som har brukt usunne mengder nattetimer på dette spetakkelet.

Spillet går enkelt og greit ut på å kombinere bokstavbrikker du får utdelt med brikker som allerede ligger på bordet for å danne ord. Etter hvert som du lager ord får du utdelt poeng basert på hvor mange bokstaver og ikke minst hvilke bokstaver du bruker.

For å gi det hele et mer taktisk preg ligger det også ute et lass med spesialfelt på bordet. Disse kan for eksempel tredoble summen av en bokstav eller summen av hele ordet. Dermed gjelder det å konstant tenke flere trekk fremover.

Noe av det vi liker best med Wordfeud er at du spiller mot andre mennesker, og ikke minst at det fungerer på tvers av plattformer. Du kan ha så mange spill du ønsker gående, men det kan være greit å begrense seg litt slik at motstanderne ikke trenger vente i evigheter på hvert trekk. Hvert spill avsluttes automatisk etter 72 timer.

Fieldrunners HDFieldrunners HD er muligens det beste tower defense-spillet du får til Android i dag.

17,17 kroner

Hent på Android Market

Tower defense-sjangeren er som skapt for berøringsskjermer, og Fieldrunners HD er muligens det beste spillet i klassen akkurat nå.

Om du lurer på hva et tower defense-spill går ut på, så er det altså å hindre bølger av fiender i å krysse banen, noe du gjør ved å sette opp forskjellige våpen. Når du skyter en fiende tjener du penger, som brukes på nye våpen og oppgraderinger.

Her får du nydelig grafikk, et lass med forskjellige spillmoduser, massevis av oppgraderbare våpen og et greit achievment-system. Rett og slett særdeles mange timer med spillglede for de drøyt 17 kronene du må ut med.

JewellustGod gammeldags hjernetrim med Jewellust.

16,25 kroner

Hent på Android Market

Vi mistenker at alle som for eksempel har eid en Sony Ericsson-telefon uten Android vil dra kjensel på Jewellust, som har dukket opp i en rekke varianter de siste årene.

Og spillet er like hektende som det alltid har vært. Konseptet er enkelt: Plassér juveler med lik farge ved siden av hverandre for å få dem til å sprekke. Spillet har flere moduser, der vår favoritt definitivt er survival - der det går ut på å holde ut så lenge som mulig før du må gi tapt.

Det er egentlig ikke så veldig mye mer å si om dette spillet, bortsett fra at det bør lastes ned om du er sulten på litt hjernetrim. 

Great Little War GameTurbaserte krigsspill er avslappende og gøy.

16,77 kroner

Last ned fra Android Market

Great Little War Game lever definitivt opp til navnet, for dette er strålende saker.

Spillet går ut på å utføre forskjellige oppdrag ved hjelp av tildelte styrker. Hver styrke har forskjellige enheter, blant annet granatkastere, snikskyttere og infanteri som må plasseres taktisk i forhold til egenskapene de besitter og rekkevidden de har.

Spillet er turbasert, noe som betyr at du i praksis har evig med tid på deg til å plassere styrkene dine best mulig før du gir ballen videre til motstanderen. Avslappende, pent å se på og morsomt beskriver Great Little War Game ganske bra, synes vi.

FOR DEG SOM ALDRI FÅR NOK:

10 spill du må ha på Android

10 til spill du må ha på Android

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.