MOBIL

Finn favorittsjåføren din

Taxibeat skal gjøre drosjeopplevelsen bedre.

17. okt. 2012 - 11:01

For ti år siden var det én måte å bestille drosje på: Du ringte.

I dag er situasjonen helt annerledes, og du kan bestille både via nettet, dedikerte apper og ved å sende SMS. Samtidig er det temmelig tilfeldig hvem som kjører deg og hvilken bil du får når du bestiller. 

Og det er dette punktet Taxibeat vil forandre på.

For passasjeren..

Med denne appen velger du først adressen du vil hentes på (som kan lokaliseres automatisk), deretter får du opp en liste over tilgjengelige sjåfører i området.

I listen får du opp en rekke detaljer, som avstand fra hentested, hvilken type bil h*n kjører og navn og bilde.

Når du har funnet den bilen du vil ha, trykker du på bestillingsknappen, så har sjåføren étt minutt på seg til å godta eller avvise turen.

Appen inkluderer også et karaktersystem. Her kan du etter endt kjøretur gi fra én til fem stjerner på sjåføren, og dersom du vil utdype mer har du et eget kommentarfelt.

... og for sjåføren

Taxibeat er laget vel så mye for sjåfører som for kunder, og har en rekke funksjoner som skal gjøre kvelden litt enklere.

Det vi tipper er den mest fristende funksjonen for sjåførene er muligheten til å rapportere inn kunder som ikke kan oppføre seg.

Neste gang vedkommende sender en forespørsel vil du dermed få opp en advarsel på skjermen - og kan selv vurdere om det er verdt bryet.

Appen har også et eget kart som viser hvor det har vært mest trykk de siste timene, så du kan plassere deg strategisk.

Bestillinger gjennom Taxibeat er forøvrig ikke tilknyttet noe spesielt drosjeselskap, og har ingen form for kontakt med sentralen. Har du drosjeløyve er det altså bare å installere og sette i gang.

Gebyrer

Taxibeat er selvsagt ikke et veldedighetsprosjekt, og for å tjene penger tar selskapet et fast gebyr på ti kroner pluss moms hver gang en kunde bestiller tur via appen.

Denne kostnaden er det sjåføren som tar, mens det er gratis for kundene å bruke Taxibeat.

Tjenesten skal etter planen være oppe å kjøre for fullt fra og med 22. oktober, mens appen kan lastes ned allerede i dag. Den finnes foreløpig til iOS og Android.

Last ned Taxibeat for iOS

Artikkelen fortsetter etter annonsen
annonse
Schneider Electric
Et viktig skritt mot enda smartere boliger
Et viktig skritt mot enda smartere boliger

Last ned Taxibeat for Android

Kilde: Taxibeat

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.