BYGG

Filipstad får 14 meter høyt lysende tre

125.000 programmerbare ledlys.

Det 14 meter høye kunstverket «Tree of Ténéré» av kunstneren Alexander Green ble kjøpt inn av Stein Erik Hagen i 2017. Det blir nå satt opp på Filipstad for en femårsperiode.
Det 14 meter høye kunstverket «Tree of Ténéré» av kunstneren Alexander Green ble kjøpt inn av Stein Erik Hagen i 2017. Det blir nå satt opp på Filipstad for en femårsperiode. Ill: NSW arkitekter/NTB Scanpix
24. apr. 2019 - 09:32

Alexander Greens kunstverk «Tree of Ténéré» skal live opp den nye parken som kommer på Filipstad i Oslo.

Det 14 meter høye kunstverket ble kjøpt inn av Stein Erik Hagen i 2017, og Oslo Havn har inngått kontrakt med Hagens selskap Canica AS om å ha treet stående i fem år.

Inspirasjonskilden til kunstverket er et enslig tre som en gang vokste midt i Sahara-ørkenen, i Ténéré-regionen. Treet fungerte som et samlingspunkt og hvilested for reisende gjennom ørkenen.

Kunstverket har 125.000 programmerbare led-lamper og lager et fargerikt lysspill som styres ved hjelp av datamaskiner.

Den nye Tretten-parken på vestsiden av aktivitetshallen skur 13 skal fylles med sport og spill og rom for rekreasjon. Parken på seks mål lages av Oslo Havn i påvente av fremtidig byutvikling på Filipstad.

Videoen under, fra da treet var stilt ut under Burning Man-festivalen i 2017, gir et inntrykk av hvordan treet kommer til å ta seg ut når det er satt opp.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.