Kunst i det offentlige rom

Filipstad får 14 meter høyt lysende tre

125.000 programmerbare ledlys.

Det 14 meter høye kunstverket «Tree of Ténéré» av kunstneren Alexander Green ble kjøpt inn av Stein Erik Hagen i 2017. Det blir nå satt opp på Filipstad for en femårsperiode.
Det 14 meter høye kunstverket «Tree of Ténéré» av kunstneren Alexander Green ble kjøpt inn av Stein Erik Hagen i 2017. Det blir nå satt opp på Filipstad for en femårsperiode. (Ill: NSW arkitekter/NTB Scanpix)

125.000 programmerbare ledlys.

Alexander Greens kunstverk «Tree of Ténéré» skal live opp den nye parken som kommer på Filipstad i Oslo.

Det 14 meter høye kunstverket ble kjøpt inn av Stein Erik Hagen i 2017, og Oslo Havn har inngått kontrakt med Hagens selskap Canica AS om å ha treet stående i fem år.

Inspirasjonskilden til kunstverket er et enslig tre som en gang vokste midt i Sahara-ørkenen, i Ténéré-regionen. Treet fungerte som et samlingspunkt og hvilested for reisende gjennom ørkenen.

Kunstverket har 125.000 programmerbare led-lamper og lager et fargerikt lysspill som styres ved hjelp av datamaskiner.

Den nye Tretten-parken på vestsiden av aktivitetshallen skur 13 skal fylles med sport og spill og rom for rekreasjon. Parken på seks mål lages av Oslo Havn i påvente av fremtidig byutvikling på Filipstad.

Videoen under, fra da treet var stilt ut under Burning Man-festivalen i 2017, gir et inntrykk av hvordan treet kommer til å ta seg ut når det er satt opp.

Kommentarer (5)

Kommentarer (5)

Eksklusivt for digitale abonnenter

På forsiden nå