OLJE OG GASS

Fikk sin andre boretillatelse

Statoil har fått sin andre boretillatelse i Mexicogolfen.
Statoil har fått sin andre boretillatelse i Mexicogolfen. Bilde: Statoil
Maiken Ree
11. apr. 2011 - 10:04

Statoil har fått tillatelse til å bore en brønn på Logan-prospektet med boreskipet Discover Americas. Skipet skal være på vei til Mexicogolfen, etter å ha boret en tørr brønn i egyptiske farvann.

Les også: Boret tørt i Egypt

Det er den andre boretillatelsen Statoil har fått, etter at de mottok tillatelse til å bore Cobra-prospektet 25.mars.

Les også:

To brønner

I løpet av våren går selskapet i gang med boringen av to letebrønner i Mexicogolfen.

– Discover Americas er nå på vei fra Egypt til Mexicogolfen, og skal være på plass i løpet av mai. I tillegg planlegger vi å bore en letebrønn på Cobra-prospektet med riggen Maersk Developer, sier informasjonssjef i Statoil, Bård Glad Pedersen, til Teknisk Ukeblad.

Interessant portefølje

Statoil er foreløpig usikre på hvilket prospekt som skal bores først, siden Maersk Developer nå er leid ut til ExxonMobil.

– Vi er veldig glade for å nå ha mottatt begge tillatelser, og ser frem til å komme i gang igjen i Mexicogolfen. Statoil har en svært interessant portefølje her, sier Glad Pedersen.

Rutinearbeid

I fjor stanset amerikanske myndigheter all boring på dypt vann etter at Deepwater Horizon-riggen eksploderte og sank. Borepausen ble formelt opphevet i november i fjor, og myndighetsorganet The Bureau of Ocean Energy Management (Boemre) begynte å tildele boretillatelser igjen 17. februar i år.

Nye anbefalinger til oljenæringen

Ifølge The Houston Chronicle skal boretillatelsen signalisere at amerikanske myndigheter nå ser på utstedelsen av boretillatelser som rutinearbeid, og varsler ikke lenger pressen.

Satser på oljevern

Statoil har nylig kjøpt seg inn i oljevernberedskapet Marine Well Containment Company, som er et samarbeid mellom ExxonMobil, Chevron, Shell og ConcoPhillips. De fire oljegigantene har brukt 250 millioner dollar hver til opprettelsen av en responsgruppe for store oljeutslipp.

Statoils boretillatelser i Mexicogolfen baserer seg dog på en annen oljevernløsning kalt Helix.

Les også:

– Oljeindustrien har mye å lære av atomkraftbransjen

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.