KARRIERE

Fikk jobb to år før studieslutt

Truls Tunmo
2. feb. 2007 - 08:00

– Jeg er kjempeglad! Jeg hadde sommerjobb i Boston Consulting Group (BCG) i fjor, og da ble jeg spurt om jeg ville begynne å jobbe for dem etter utdanningenen, sier Eirik Skeid.

I solfylte omgivelser er han nå utvekslingsstudent ved University of California Santa Barbara, en tilværelse han stortrives med.

– Det er alle tiders å ta et utvekslingsår i studietiden. Jeg hadde lyst til å bli kjent med en ny kultur og lære bedre engelsk. Jeg ønsket rett og slett å oppleve noe nytt. I klassen min ved NTNU er det mange som tar et studieår utenlands, og det er enklest å få til dette det fjerde året, sier Skeid, som i fritiden sykler både racer og mountainbike i California.To utdannelser

– Hvorfor valgte du akkurat denne utdanningen?

– Først og fremst fordi jeg får en kombinasjon av to – både ingeniør og økonom. Da får jeg flere ben å stå på i arbeidslivet. Men aller best liker jeg ingeniørdelen.

– Hva skal du jobbe med i BCG?

– Jeg skal blant annet gjøre forskjellige analyser. BCG er et konsern som hjelper bedrifter med strategi og forbedringer, sier Skeid.

– Hvordan kom du først i kontakt med BCG?

– De kom til NTNU og presenterte seg for å treffe jobbkandidater i likhet med mange andre firmaer som skal ansette ingeniører.

– Ble du tilbudt penger for å skrive kontrakt med dem?

– Det har jeg ikke lyst til å uttale meg om, men jeg kan si at jeg er veldig fornøyd med betingelsene.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.