KARRIERE

Fikk forsida i Dagbladet

Alvhild Hedstein, administrerende direktør i Stiftelsen Miljømerking.
Alvhild Hedstein, administrerende direktør i Stiftelsen Miljømerking. Bilde: HAAVARD SAEBOE/HAAVARDS.COM
Dag Yngve Dahle
10. mai 2010 - 18:05

Navn: Alvhild Hedstein

Alder: 43 år

Stilling: Administrerende direktør i Stiftelsen Miljømerking

Utdanning: Naturforvalter/ressursøkonom ved Universitetet for miljø og biovitenskap (Ås)

*

Hvordan fikk du din første jobb?

Jeg begynte med en barnevaktjobb etter skolen og når foreldrene skulle vekk. I 8. klasse fikk jeg spørsmål fra en fabrikkeier i gata om jeg kunne tenke meg å jobbe på fabrikken som produserte og hadde patent på Negro sukkerkulør. En kjedelig, men svært godt betalt jobb – som jeg etter hvert også brukte en del lørdager på.

Hva er den beste måten å skaffe seg jobb på?

Jeg har nesten alltid søkt på stillingsannonser, og liker følelsen av å ha fått en jobb i konkurranse med andre. Men det å bli spurt om å søke eller få tilbud om en jobb, er jo smigrende og motiverer til en ekstra innsats.

Hvilket annet yrke kan du tenke deg?

Jeg har alltid arbeidet med miljøvern – både i Miljøverndepartementet og i Bellona – og tror at jeg kommer til å arbeide med noe miljørelatert resten av livet. Gjerne i virksomheter der jeg kan få gjennomført endringer. Å drive politikk for Venstre frister også.

Hvilket yrke kan du ikke tenke deg?

Jeg kunne ikke ha jobbet for en svært miljøbelastende virksomhet som ikke er ute etter å forbedre seg.

Hva er ditt beste minne fra yrkeskarrieren?

Det var da jeg som ung byråkrat opplevde at mitt arbeid mot hormonhermende kjemikalier resulterte i at miljøvernministeren fikk en forside i Dagbladet, der tittelen lød: "Til kamp mot hormonhermerne". Da forsto jeg at det er mulig å få til endringer hvis man vil nok og arbeider hardt nok.

Hva vil gjøre norsk arbeidsliv bedre?

Det synes jeg er vanskelig å svare på, men jeg tror at det som gjør arbeidet mer lystbetont er å ha tro på det man jobber med, det å kjenne at man gjør noe viktig og det å være stolt av jobben sin. Da blir arbeidslivet bedre.

Les mer om: