MOBIL

Fem ryktetyper å være obs på

Mobilbransjen florerer av rykter. Her er fem varianter å være obs på.

21. sep. 2010 - 17:33

Dersom du har fulgt med på utviklingen i mobilbransjen i noen år, har du garantert opplevd flere varianter av det man på godt norsk kaller rykter. Noen rykter varer i noen timer, og noen varer i flere år.  

Felles for alle typer rykter er at vi teknologijournalister elsker dem. Og vi kan nok ta mye av skylden for at det florerer av halvsannheter og urealistiske forventninger i de tusen sinn rundt i landet.

Etter å ha jobbet med feltet i lang tid, har vi lært oss å identifisere de forskjellige ryktesjangerne, og bruker dette for å skille klinten fra hveten. Her er fem av de vanligste sjangrene du kommer over i dag.

Den mystiske kvinnen

Sannhetsfaktor: Høy

Dette ryktet starter med et lavoppløst bilde av en telefon som fremdeles er på utviklingsstadiet. Bildene avslører sjelden mer enn det du kan se med det blotte øye, altså omtrentlig skjermstørrelse, kameraoppløsning, formfaktor, fulltastatur og andre designtrekk.

Selv om den som lekket bildet vet påfallende lite om de øvrige spesifikasjonene, vet vedkommende på mystisk vis alltid arbeidstittelen ingeniørene bruker på telefonen.

Selveste Sony Ericsson er årsaken til at vi kaller denne sjangeren "Den mystiske kvinnen". Produsenten har knapt lansert en eneste telefon de siste årene uten at arbeidstitler som Rachael, Kate, Emilie og andre kvinnenavn har sirkulert på nettet flere måneder i forkant.Sony Ericsson Xperia X10 var tidligere kjent under kodenavnet Rachael.

Typisk for mobiler i denne sjangeren er at det gradvis dukker opp flere spesifikasjoner, bilder - og helt til slutt - endelig modellnavn. Deretter kommer produsenten - til ingens overraskelse - med en offisiell lansering av den allerede velkjente telefonen.

Disse ryktene er en strålende måte for mobilprodusentene (som muligens har en finger med i spillet) å skape blest om telefonene sine på, uten å bruke et øre. Og du kan stort sett stole på at det er snakk om ekte telefoner.

Neste side: Zombien

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.