BYGG

Fellesforbundet: Brudd i frivillig mekling for byggfagene

Byggfagene brøt fredag formiddag den frivillige meklingen med NHO Byggenæringen. Samtidig varsler de plassfratredelse til 16.700 medlemmer.

Byggfagene brøt fredag formiddag den frivillige meklingen med NHO Byggenæringen. Om det ikke blir enighet ved tvungen mekling, blir det storstreik.
Byggfagene brøt fredag formiddag den frivillige meklingen med NHO Byggenæringen. Om det ikke blir enighet ved tvungen mekling, blir det storstreik. Foto: Arash A. Nejad
5. apr. 2024 - 11:13

Riksmekleren har innkalt partene til tvungen mekling med oppstart mandag 8. april klokken 10. Bruddet kommer få dager etter at forhandlingsdelegasjonen for Industrioverenskomsten brøt sin frivillige mekling.

Fellesforbundet med forhandlingsleder Christian Justnes i spissen, gikk til tarifforhandlingene med tre hovedkrav: Økt kjøpekraft for medlemmer, en etter- og videreutdanningsreform og forutsigbar arbeids- og reisetid.

– De viktigste kravene i dette oppgjøret er økt kjøpekraft og retten til etter- og videreutdanning. Her er det store forventninger blant medlemmene våre, sier Justnes i en pressemelding fredag.

Fristen som riksmekleren har satt for at partene skal komme til enighet, er midnatt 9. april. Dersom partene ikke blir enige innen fristen, kan det bli storstreik i byggenæringen.

Fellesoverenskomsten for byggfag er den største tariffavtalen for ansatte i byggenæringen, og den omfatter mer enn 18.000 av Fellesforbundets medlemmer.

EU-kommissær Kadri Simson sendte brev til Olje- og energimister Terje Aasland og resten av regjeringen tidligere i år, med en forventing om fornybardirektivet tas inn i EØS-avtalen.
Les også

Aasland har svart EU på «trusselbrev» om fornybardirektiv

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.