Feiret ny sykkelvei i Groruddalen

3,2 kilometer sykkelvei med fortau står nå klar til bruk mellom Veitvet skole og Grorud stasjon i Oslo.

Sykkelvei med fortau under jernbanen ved Veitvet.
Sykkelvei med fortau under jernbanen ved Veitvet. Foto: Statens vegvesen
1. okt. 2019 - 13:26

Det er bygget 3250 meter med høystandard sykkelvei langs innfartsåren Østre Aker vei. Syklistene får tre meter bred sykkelvei og fotgjengerne får eget, opphøyd fortau. Med denne strekningen er det nå sammenhengende sykkelvei fra Høybråten til Økern.

– Dette gir Groruddalen og Lørenskog stasjonsby et godt sykkeltilbud inn til Oslo, og legger til rette for å velge alternative reisemåter, sier Tommy Skjervold, statssekretær i Samferdselsdepartementet.

– Jeg håper folk vil teste det nye tilbudet, oppfordrer han.

Fv. prosjekteringsleder Pål Vidnes og seksjonssjef Dagmar Hoyer i Statens vegvesen sykler den nye strekningen sammen med statssekretær Tommy Skjervold i Samferdselsdepartementet. <i>Foto:   Statens vegvesen</i>
Fv. prosjekteringsleder Pål Vidnes og seksjonssjef Dagmar Hoyer i Statens vegvesen sykler den nye strekningen sammen med statssekretær Tommy Skjervold i Samferdselsdepartementet. Foto:   Statens vegvesen

Takk for at du reiser miljøvennlig

Mandag ettermiddag syklet statssekretæren den nye strekningen sammen med byggeledelsen i Statens vegvesen. De som passerte på sykkel eller til fots fikk med seg energibar og sykkelsetetrekk, som takk for at de hadde latt bilen stå.

– Vi ønsker å gjøre det nye sykkeltilbudet mellom Grorud stasjon og Veitvet skole kjent, slik at flest mulig tar det i bruk, sier Magne Vikne, byggeleder i Statens vegvesen.

– Byggingen har pågått i 12 måneder, med Isachsen Anlegg som utførende entreprenør. Totalprisen for anlegget er cirka 130 millioner kroner. Dette er godt innenfor tids- og kostnadsrammen, opplyser han.

Trygge løsninger gir flere syklister

– Ved å skille de som går og sykler kan både fotgjengere og syklister ferdes trygt, og de får et godt alternativ til å bruke bil, sier Dagmar Hoyer, seksjonssjef for miljøvennlig transport i Statens vegvesen.

– Vi håper mange vil ha glede av denne sykkelveien med fortau frem til vinteren, og at vintersyklistene vil benytte seg av tilbudet når snøen kommer, legger hun til.

Artikkelen fortsetter etter annonsen
annonsørinnhold
GK
Ambisiøs renovering midt i Trondheim
 Isachsen Anlegg har bygget sykkelveien. <i>Foto:   Statens vegvesen</i>
 Isachsen Anlegg har bygget sykkelveien. Foto:   Statens vegvesen

Statens vegvesen ønsker å få ferdig sykkelløsninger langs Dronning Eufemias gate, i Rådhusgata, over Rådhusplassen og i Dronning Mauds gate, forbi det nye nasjonalmuseet allerede i høst/vinter.

– Da vil vår sykkelforbindelse mellom øst og vest i Oslo være gjennomgående, noe som blir et betydelig løft for både syklistene og fotgjengerne, sier Hoyer i Vegvesenet.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.