NYHETER_BYGG

Feil fag og høyt fravær

Thomas Norland, daglig leder opplæringskontoret til EBA, Oslo og Akershus
Thomas Norland, daglig leder opplæringskontoret til EBA, Oslo og Akershus Bilde: Joachim Seehusen
Joachim Seehusen
23. juni 2006 - 13:22

– Erfaringsmessig får de aller fleste lærlingeplass, men det er mange med høyt fravær som sliter med å få plass. Stort fravær er et problem, sier Thomas Norland, daglig leder i opplæringskontoret til Entreprenørforeningen Bygg og Anlegg, Osloavdelingen.

Norland har reagert på artikkelen "Polakker skyver ut lærlinger" der Morten Nordengen i Selvaagbygg kritiserer bedriftene for ikke å ta inn lærlinger.

Tallene i artikkelen gir også et galt bilde fordi det ikke er tall fra alle opplæringskontorene til de forskjellige fagene, mener Norland.

For mye syke

Rådgiver Erik Devold i Byggenæringens Landsforening støtter Norland.

– Ofte er høyt fravær bakgrunnen for de som ikke får lærlingeplass. Det er også et problem at noen skoler i for stor grad velger å dimensjonere antall skoleplasser etter elevenes førstevalg. Man skal vekte elevenes valg tungt, men man kan ikke forvente at alle får lærlingeplass når dimensjoneringen ikke tar hensyn til næringslivets behov, sier Devold

– Det er langt flere som søker seg til tømrerlinjen enn det er plasser til mens næringen skriker etter unge til betong og anlegg. Det er et mismatch-problem, både Entreprenørforeningen Bygg og Anlegg og Byggenæringens Landsforening er opptatt av, sier Norland.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.