KARRIERE

- Fast-ansatte må regne med sparken

IT-bransjen. IT-ansatte. IT-ansatt. Jobb. Arbeid. Oppsigelser. Sparken. Nedbemanning. PC. Surfing. Internett.
IT-bransjen. IT-ansatte. IT-ansatt. Jobb. Arbeid. Oppsigelser. Sparken. Nedbemanning. PC. Surfing. Internett. Bilde: Colourbox.com

Tore-Wiggo Sørensen, seniorrådgiver i bransjeforeningen HR-Norge, mener Fast sender ut tydelige signaler:

– Litt rart

– Fast må vurdere det renommeet de har ute i markedet. Det virker litt rart å rekruttere nye folk samtidig som de reduserer bemanningen. På denne måten markedsfører selskapet en kultur som ikke legger vekt på langsiktige ansettelsesforhold, sier seniorrådgiveren.

Han er ikke i tvil:

– Dette betyr at ansatte i Fast må regne med å bli sagt opp hvis Fast endrer strategien på nytt, sier han.

Verv og vinn

I dag praktiserer Fast en verveordning der ansatte som skaffer selskapet nye ansatte får nesten 50.000 kroner for jobben. Selskapet har også stillingsannonser liggende ute på egne nettsider.

Samtidig skal selskapet kvitte seg med 148 ansatte etter svake kvartalsresultater.

Bør forklare saken

Sørensen sier at Fasts noe vinglete rekrutteringsstrategi ikke nødvendigvis er negativt for selskapet på sikt. Grunnen er at korttidsansettelser er såpass vanlig i IT-bransjen.

– Jeg er ikke fremmed for at dette er av mindre betydning for Fast. Dagens unge nyutdannete har en relativt kort horisont på egne arbeidsforhold. Spesielt i IT-bransjen er dette tydelig. Men Fast bør komme med en bedre forklaring på masseoppsigelsene enn de hittil har gjort, sier rådgiveren, sier Sørensen.

Sterke og svake

Fast avviser at de sender ut negative signaler.

– Nei, selv om vi nedbemanner i deler av selskapet, må vi styrke bemanningen i andre avdelinger, sier Bjørn Lidsheim, personalsjef i Fast.

Les mer om:
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.