MASKINER & UTSTYR

Farvel til Biri: Aebi Schmidt feiret nye lokaler på Rudshøgda

Ambisjonen: Å forsøke å vokse og å få hele sortimentet til Aebi Schmidt inn i Norge.

Fv. Vidar Kristensen og Ulrich Maurer med noe av maskinene og utstyret de kan levere, samt deler av de nye lokalene i bakgrunnen.
Fv. Vidar Kristensen og Ulrich Maurer med noe av maskinene og utstyret de kan levere, samt deler av de nye lokalene i bakgrunnen. Foto: Bjørn Olav Amundsen
9. juni 2023 - 15:48

– Nå mangler det bare litt asfalt ute og litt småtteri, ellers så er vi god rute, sier tidligere daglig leder i en årrekke, Vidar Kristensen, og ny daglig leder fra nyttår, Ulrich Maurer, til Veier24.

Grillen var i gang fra tidlig på formiddagen. <i>Foto:  Bjørn Olav Amundsen</i>
Grillen var i gang fra tidlig på formiddagen. Foto:  Bjørn Olav Amundsen

Fredag 9. juni inviterte firmaet kunder, samarbeidspartnere, og naboer, for å nevne noen, til feiring av splitter nye lokaler på Rudshøgda i Ringsaker. Forhåpningene lå på 250 besøkende eller så. Og grillmat og kakeservering var i gang fra tidlig på formiddagen i glitrende sommervær.

Aebi Schmidt har hatt tilhold på Biri i 20 år, men vokste ut av lokalene der.

Firmaet vil leie lokaler, ikke eie, og inngikk avtale med en utbygger om å få bygd nye lokaler etter etter egne spesifikasjoner og med en langsiktig leieavtale på Rudshøgda.

– Et helt nytt og energieffektiv bygg som varmes opp med fjernvarme, ikke med strøm, og med den plassen vi ville ha, både innendørs og utendørs, forteller Kristensen.

Og Rudshøgda er midt i smørøyet.

– Vi har hele Norge som marked, og er opptatt av logistikk. Her er det midt i blinken, med sentral plassering, god infrastruktur og en liten underskog av tekniske bedrifter i nabolaget, sier Kristensen.

Splitter nye lagerlokaler, blant annet. <i>Foto:  Bjørn Olav Amundsen</i>
Splitter nye lagerlokaler, blant annet. Foto:  Bjørn Olav Amundsen

– Hvordan ser markedet ut?

– Det ser bra ut, og det gjør det så lenge det snør om vinteren i Norge. Da må veiene holdes åpne, sier dagligleder Ulrich Maurer.

Firmaet er en sentral aktør i utstyrsmarkedet for brøyting, strøing og feiing. Spesialisering er blitt mer og mer et nøkkelord. Slik disse bransjene ser ut i dag, dreier mye seg om hvilket utstyr som er best egnet til store og små kontrakter og til store og små entreprenører.

I 2020 og 2021 hadde firmaet en omsetning på drøye 125 millioner kroner.

– Ambisjoner for framtiden?

– Å forsøke å vokse og å få hele sortimentet til Aebi Schmidt inn i Norge, særlig i markedet for feiing, og så klart innen spredere og ploger. Vi ønsker å være en god partner for kundene, sier Maurer til Veier24.

Arnt Angell er forsvarer for en av de tiltalte i Killingmo-saken.
Les også

Forsvarer i Killingmo-saken: – Gjorde det de kunne for å holde seg til arbeidstidsbestemmelsene

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.