HELSE

Farlige fluorider akkumulert i lungene kan forverre covid-19

Ny forskning fra Syddansk universitet (SDU) viser at fluoriden PFBA kan ha skylden for at noen får et mer alvorlig sykdomsforløp med covid-19.

– Man har tidligere tenkt på PFBA som en erstatning for de farligste fluoridene, fordi det forsvinner relativt raskt fra blodet. Men i stedet akkumuleres det i lungene, og nå ser vi at det reduserer vår evne til å bekjempe covid-19, sier Phillippe Grandjean, professor i miljømedisin ved SDU.
– Man har tidligere tenkt på PFBA som en erstatning for de farligste fluoridene, fordi det forsvinner relativt raskt fra blodet. Men i stedet akkumuleres det i lungene, og nå ser vi at det reduserer vår evne til å bekjempe covid-19, sier Phillippe Grandjean, professor i miljømedisin ved SDU. Foto: NIAID
Frederik Marcher Hansen og Henning Mølsted, Ingeniøren.dk
3. nov. 2020 - 12:51

Fluoriden PFBA, som vi alle er utsatt for gjennom en rekke hverdagsprodukter, akkumuleres i lungene og ser ut til å kunne gjøre et sykdomsforløp med covid-19 farligere.

Les mer om:
Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.