ARKIVNYHETER

Får ikke 3D-brukere

Stavanger: Selskapet Kidra ble etablert for to år siden for å utvikle 3D visualiseringmodeller.

Oljeindustrien har brukt visualiseringssenteret fra oppstarten, men nå har flere av oljeselskapene selv anskaffet nødvendig utstyr og kompetanse for å studere undergrunnen.

- Vi må finne oss alternative markeder som medisinsk teknologi og arkitektur. Det blir for kostbart å la utstyret stå her uvirksomt. For å drive selskapet er vi i stor grad tvunget til å være konsulenter, forteller daglig leder Haakon Korshavn.

Kidra ligger sentralt plassert i olje og høgskolemiljøet på Ullandhaug, rett utenfor Stavanger i bygningen som kalles Rogaland Kunnskapspark. Kidra er i kontorfelleskap med Petrobank, som inneholder all seismisk g brønndata fra norsk sokkel. Som nærmeste nabo over veien finner vi Oljedirektoratet. Alt skulle derfor ligge vel til rette for at mange skulle bruke visualiseringssenteret.

Flere fagområder

Tanken bak Kidra da det ble startet var at flere forskjellige fagområder skulle bruke visualiseringssenteret. Initiativtakerne mente at både ingeniørselskapene, bygg og anleggsbransjen og ikke minst det medisinske forskningsmiljøer ved sykehusene og universitetene ville ta i bruk de mulighetene som lå her.

- Vi leter med lys og lykte etter flere anvendelsesområder, sier Korshavn.

Inntil det skjer brukes senteret i all vesentlig av mindre oljeselskaper for å finne mulige prospekter i forbindelse med konsesjonssøknader. I tillegg brukes kidrafolkene som konsulenter i de få miljøene som er interesserte i å anskaffe og ta i bruk visualiseringsteknologien utover det å lage lysarkpresentasjoner.

Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.