KARRIERE

Får hurtigfil for jobbimport

Arbeidsliv. Jobb. Arbeidsinnvandring. Jobbintervju. Søknader. Arbeidsmiljø. Sosial dumping. IT-eksperter. IT-kompetanse.
Arbeidsliv. Jobb. Arbeidsinnvandring. Jobbintervju. Søknader. Arbeidsmiljø. Sosial dumping. IT-eksperter. IT-kompetanse. Bilde: JAMES HARDY / Colourbox.com
Dag Yngve Dahle
15. nov. 2007 - 11:59

I Trondheim tar det opptil å få arbeidstillatelse for IT-eksperter fra utlandet. I en tid der mangelen på fagfolk er stor, er dette frustrerende for bransjen.

Malverk

Bransjeforeningen IKT-Norge har lenge jobbet for å få til en enklere og raskere saksbehandling, slik at tomme stoler i bedriftene kan fylles.

Nå har foreningen endelig fått gjennomslag for dette hos UDI og myndighetene.

- Etter mye arbeid og stor velvilje fra UDI har vi fått på plass et malverk som vil gjøre det enklere for våre medlemsbedrifter å hente inn utenlandsk arbeidskraft, sier Fredrik Syversen, direktør for næringsutvikling i IKT-Norge.

Utfylt

Konkret er det snakk om en tilnærmet ferdigutfylt mal for IKT-Norges medlemsbedrifter.

- Vår løsning er et standardverktøy for utfylling av søknader samtidig som det vil være en IKT-Norge-mal. Dette vil være et signal til de ulike myndigheter som er involvert i prosessen om at søknaden er i vår regi, sier Syversen.

Gevinsten skal være raskere saksbehandling, slik at høyt tiltrengte IT-folk ikke blir sittende fast i saksbehandlingskøen.

Les mer om: