OFFSHORE

Får assistanse på Snøhvit

LEKTERTEST:
Prosessanlegget er på vei mot Norge. I forrige uke ble lekteren med anlegget testet i havnebassenget utenfor Cadiz i Spania. Avreise eer ventet i månedsskiftet juni/juli. Etter ca. to ukers transport skal anlegget ankomme Hammerfest.
LEKTERTEST: Prosessanlegget er på vei mot Norge. I forrige uke ble lekteren med anlegget testet i havnebassenget utenfor Cadiz i Spania. Avreise eer ventet i månedsskiftet juni/juli. Etter ca. to ukers transport skal anlegget ankomme Hammerfest. Bilde: STATOIL
Anders J. Steensen
28. juni 2005 - 07:57

Det nærmer seg leveranse av Statoils produskjonslekter for Snøhvit, og det er kun ett år til produskjonsapparatet må stå klart til å starte.

Statoil har liten erfaring med LNG-anlegg og har derfor gått til flere selskaper for å få hjelp til med oppstarten.

Det franske gasselskapet Gaz de France har lengst erfaring med drift av store LNG-anlegg.

Medeier og medhjelper

Siden selskapet også er medeier i Melkøya-anlegget, var der detrfor naturlig for Statoil å be om deres assistanse i oppstarten av anlegget.

En slik oppstart vil ta flere måneder. Både produksjonssytemet ute tilhavs og på land må fungere før nedkjølingen til -163 grader kan begynne. En vellykket oppstart er nødvendig for å oppnå sikker drift ved milliardinvesteringen i Hammerfest.

Hjelp langveis fra

For å være på den sikre siden har Statoil også tegnet en tilsvarende avtale med Total, som også er medeier i Snøhvit. Det foreligger også avtale om å få hjelp fra PT Badak NGL fra Indonesia og Qatargas fra Qatar som begge vil sende personell til Hammerfest.

Avtalene gjelder over en to års periode.

På vei

I forrige uke ble lekteren med prosessanlegget tauet rundt i havnebassenget i Cadiz i Spania for å sjekke at alt fungerte som det skulle.

Dragados er ifølge rapportene 97% ferdig med anlegget, men sender det avgårde i slutten av denne uka.

Turen opp til Melkøya vil ta ca. to uker.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.