OLJE OG GASS

Fant opptil 37 millioner fat olje

Nær Ivar Aasen-feltet.

Brønnene er boret av den halvt nedsenkbare innretningen Bredford Dolphin.
Brønnene er boret av den halvt nedsenkbare innretningen Bredford Dolphin. Bilde: BG Norge
11. jan. 2013 - 10:16

Oljedirektoratet (OD) bekrefter i dag at operatør for PL 457, Wintershall, har funnet olje.

Det er letebrønn 16/1-16 og avgrensningsbrønn 16/1-16 A som bekrefter funnet. Brønnene befinner seg omtrent tre kilometer øst for funnbrønnen 16/1-9 i Ivar Aasen-funnet, og tre kilometer nord for Edvar Grieg-feltet, tidligere kalt Luno.

Les også: Tidenes 8. største utbygging, men liten interesse fra media

Annen type olje

Ifølge OD ble det påtruffet en omtrent 90 meter brutto reservoar med vannførende sandsteiner av variable kvalitet i brønn 16/1-16.

Brønnen påtraff også en brutto oljekolonne på 70 meter i Hugin- og Skagerrakformasjonen, hvorav 28 meter i reservoar med veldig god kvalitet i Huginformasjonen. Men her ble olje/vann-kontakten ikke påtruffet.

OD skriver at oljen som er påvist er av en annen type enn den som er påvist i Ivar Aasen-funnet, tidligere kalt Draupne. I tillegg skal trykket i oljesonen i Huginformasjonen og den øvre delen av Skagerrakformasjonen være noe lavere enn i Ivar Aasen.

Les også: Yme blir skrinlagt  

Ikke en del av Ivar Aasen

Avgrensningsbrønnen påtraff en brutto oljekolonne på 30 meter i Huginformasjonen. Denne er om lag dobbelt så tykk som i 16/1-16 og med meget god reservoarkvalitet.

Partnerne i Ivar Aasen-funnet leverte plan for utbygging og drift (PUD) for funnet til myndighetene i desember i fjor. Ressursene som er funnet av Wintershall skal ikke være omfattet av Ivar Aasen-feltet.

Brønnene er boret av den halvt nedsenkbare innretningen Bredford Dolphin. Havdypet i området er 113 meter.

Les også:

Vil sveise på 4000 meters dyp  

Norge på fjerdeplass i oljeleting

Dette er årets ingeniørbragd

Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.