ENERGI

Fagforening frykter for helikoptersikkerheten i Nordsjøen

Mener dårlig økonomi i helkopterselskapene kan gjøre det mindre trygt å fly.

Industri Energi er redd kostnadspress i helikopterselskapene kan gjøre det mindre trygt å fly til og fra norsk oljeinstallasjoner.
Industri Energi er redd kostnadspress i helikopterselskapene kan gjøre det mindre trygt å fly til og fra norsk oljeinstallasjoner. Illustrasjonsfoto: Erlend Tangeraas Lygre
4. des. 2019 - 07:29

Flere helikopterselskap sliter økonomisk. Industri Energi er redd kostnadspress kan gjøre det mindre trygt å fly til og fra norsk oljeinstallasjoner.

Det er spesielt selskapet Bristow som har problemer etter oljekrisen, skriver Stavanger Aftenblad. Selskapet gått i minus fem av de seks siste årene. Tapet har vært 470 millioner kroner før skatt.

Også selskapet CHC Helikopter Service sliter, tross en framgang i forrige regnskapsår. Resultatet økte fra 6,6 til 77,4 millioner kroner, men skyldtes ifølge selskapet en ekstraordinær innbetaling.

Industri Energi er den største fagforeningen for dem som jobber i oljebransjen. Fagforeningen frykter at stadige krav til kostnadskutt over tid kan gå ut over flysikkerheten.

– Det legges stort press på de ansatte. Alle ønsker å gjøre en god jobb og være så effektive som mulig, sier forbundssekretær Henrik Fjeldsbø til avisa.

Norgessjef Heidi W. Heimark i Bristow avviser sammenhengen mellom svak økonomi og sikkerhet.

– Vi har hele tiden opprettholdt de samme krav til trening og vedlikehold, sier Heimark. Hun påpeker at selskapet i forrige regnskapsår gjennomførte 30.000 flytimer uten alvorlige hendelser.

Energiminister Terje Aasland og statsminister Jonas Gahr Støre  meddelte i forrige uke at Ventyr vant auksjonen om å bygge ut havvindparken Sørlige Nordsjø II.
Les også

Ny analyse: Sørlige Nordsjø II vil senke strømprisen betydelig

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.