MOTOR

Færre tog i rute

SÅRBART: Osloområdet er ekstra sårbart for forsinkelser, siden ekstra mange tog og passasjerer blir rammet dersom det oppstår tekniske feil eller andre problemer med togavviklingen.
SÅRBART: Osloområdet er ekstra sårbart for forsinkelser, siden ekstra mange tog og passasjerer blir rammet dersom det oppstår tekniske feil eller andre problemer med togavviklingen. Bilde: Scanpix
Mona StrandeMona StrandeJournalist
13. jan. 2009 - 15:59

87 prosent av alle persontog var i rute ved ankomst Oslo Sentralstasjon i 2008. Det er tre prosent dårligere enn i 2007, og tre prosent under Jernbaneverkets mål.

- Vi er veldig klar over at dette ikke er godt nok, sier jernbanedirektør Elisabeth Enger i en pressemelding.

Mellomdistanse verst

Men det er ikke trafikken rundt Oslo og på Østlandet generelt som har de mest nedslående resultatene:

På landsbasis sank lokaltogenes punktlighet fra 87 til 85 prosent, mens mellomdistansetogenes punktlighet endte på 84 prosent - to prosent lavere enn i 2007.

De beste banene var Østfoldbanen til Halden, Gjøvikbanen, lokaltogene i Trøndelag, Bergen og Salten, samt Flytoget, som alle holdt seg innenfor 90 prosent.

Månedlig punktlighetstest

Fra og med i år skal Jernbaneverket publisere punktlighetstall hver eneste uke, i håp om at det vil bidra til innskjerping.

Jernbaneverket regner tog som i rute når de ankommer endestasjonen innenfor en margin på tre minutter for lokal- og mellomdistansetog. For fjerntog er marginen fem minutter.

Les om utbedringene i Oslotunnelen: Snart slutt på signalfeil

BILDESERIE: Oslotunnelen fra innsiden i vår bildeserie.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.