KARRIERE

Færre og færre ledige ingeniører

Det er nå nesten 3400 ledige jobber på rundt 1300 ledige ingeniører, ifølge NAVs ferskeste arbeidsmarkedstall.
Det er nå nesten 3400 ledige jobber på rundt 1300 ledige ingeniører, ifølge NAVs ferskeste arbeidsmarkedstall. Bilde: colourbox.com
Stein Jarle Olsen
2. nov. 2007 - 09:06

Arbeids- og velferdsetatens (NAV) siste arbeidsledighetstall viser at markedet fremdeles er brennhett.

Heftig lønnsoppgjør

Ved utgangen av oktober var det registrert 40.300 helt arbeidsledige hos etaten, noe som er 1,7 prosent av arbeidsstyrken. Dette er 1100 ned fra september, og 13.100 færre ledige enn oktober i fjor.

Ekspertene spår derfor et godt lønnsoppgjør til våren. Norges Bank spår en nominell lønnsvekst på hele 5,75 %

– Med et stramt arbeidsmarked, etterspørselsvekst og gode resultater i bedriftene føler arbeidstagerne at de har gode kort på hånden. I tillegg virker det ikke som om Norges Bank lenger bekymrer seg om inflasjonsutviklingen, sier seniorøkonom Kyrre Aamdal i DnB Nor Markets til Dagens Næringsliv.

Færre ledige ingeniører

Og det er blant ingeniører og IKT-ansatte at det er enklest å få jobb. Nettoveksten er på hele 678 arbeidstakere, og det gir en nedgang i ledigheten på hele 34 % fra samme periode i fjor.

Alt i alt går nå omtrent én av 15 ingeniører rundt arbeidsledige.

3400 ledige jobber

I løpet av oktober ble det totalt registrert 38 500 ledige stillinger, 20 prosent økning i forhold til samme periode i fjor.

Av disse var nesten 3400 ingeniør- og IKT-jobber, nesten tre for hver eneste ledige arbeidstaker innenfor disse feltene.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.