IT

Facebook fyller ti år

Mer enn 20 prosent av all tid som brukes på internett brukes på Facebook.

I løpet av ti år har Facebook vokst fra å være en digital elevkatalog for Harvard-studenter til å bli verdens største nettsamfunn. I løpet av en gjennomsnittsdag er annenhver nordmann inne på Facebook.
I løpet av ti år har Facebook vokst fra å være en digital elevkatalog for Harvard-studenter til å bli verdens største nettsamfunn. I løpet av en gjennomsnittsdag er annenhver nordmann inne på Facebook. Bilde: Scanpix
4. feb. 2014 - 08:53

I løpet av sine første ti år har Facebook vokst til å bli en av teknologiverdens virkelige giganter, men selskapet vil ikke ut med om det blir noen ekstravagant feiring tirsdag.

– Som vi gjør hvert år, vil vi ha en intern fest fredag ettermiddag, sier Facebook-talskvinne Arielle Araya til nyhetsbyrået AFP på spørsmål om hvordan tiårsjubileet skal markeres.

Les også: Herfra skal Facebook serve hele Europa

En milliard brukere

I løpet av sine første ti år har det sosiale nettstedet vokst til å ha over en milliard brukere. Mange av dem lurer nå på hvordan det faktiske jubileet vil bli markert tirsdag.

Facebook-gründer Mark Zuckerberg har flere ganger sagt at formålet til det sosiale mediet er «å gjøre verden mer åpen og mer sammenknyttet». Mange vil si at selskapet har klart nettopp det i årene siden det ble grunnlagt blant studenter på Harvard-universitetet i 2004.

20 prosent av all tid

– Mer enn 20 prosent av all tid som brukes på internett brukes på Facebook, sier Lou Kerner, som er grunnleggeren av Social Internet Fund.

Facebook skal nå være den nest største aktøren på annonsemarkedet på internett etter Google. Etter en vanskelig start på tiden som børsnotert selskap i mai 2012, har aksjen steget i verdi den siste tiden.

Selskapet sier selv at 1,23 milliarder mennesker er aktive på Facebook i løpet av en måned, inkludert 945 millioner mobilbrukere.

Les også:

Bør bedriften din være på Google+?

– Facebook vil miste 80 prosent av brukerne innen 2017

Så mye strøm bruker Facebook

Les mer om:
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.