APPS

Få mobilblogg på få minutter

ANDROID/IOS-APP: Denne appen gjør det latterlig enkelt å blogge fra mobilen.

13. feb. 2012 - 14:42
Vis mer

Om du hadde noe viktig på hjertet for 20 år siden var det bare å ta pennen fatt, snekre sammen et leserinnlegg til lokalavisen og krysse fingrene for at de ansvarlige i redaksjonen valgte å sette det på trykk.

Om du har noe på hjertet i dag, enten det er viktig eller totalt uinteressant, oppretter du en blogg og sprer den hemningsløst på Facebook, Twitter og andre sosiale nettverk. 

LES OGSÅ: Slik deler du video fra mobilen

Det finnes et vell av gratis bloggtjenester der ute, og etterhvert har det også blitt grei skuring å bruke disse tjenestene fra mobilen. I dag har vi valgt å se nærmere på en av de mest tilgjengelige alternativene du finner i dag: Blogger.

Blogger er en bloggtjeneste i regi av Google, og kommer med en tilhørende app for både iOS og Android. Å sette opp saker og ting er så enkelt at du kan ha ditt første mobil-publiserte innlegg klar om noen få minutter:

Slik oppretter du en blogg hos Blogger:

Det enkleste er å gjøre dette fra nettleseren på datamaskinen din, men du kan også gjøre det fra mobilnettleseren.

1. Gå til Blogger.com

2. Logg inn med Google-kontoen din (Les denne om du ikke har Google-konto)

3. Trykk på "Ny blogg", velg adresse, tittel og utseende.

4. Trykk på "opprett blogg".

Nå er bloggen din ute på nett, og venter bare på å bli fyllt opp med spennende innhold.Har du en Google-konto kan du opprette en blogg på null komma niks.

Slik blogger du med mobilen

1. Last ned Blogger-appen. Denne finnes til både iPhone og Android. Se faktaboks for nedlastningsdetaljer.

2. Installér appen, logg på med Google-kontoen din.

3. Skriv inn tittel, tekst og eventuelle bilder du vil ha med, og trykk publisér.Det er såre enkelt å publisere innhold fra mobilen.

Vi har for anledningen opprettet en testblogg og postet et par innlegg med tekst  og bilder, om du vil se hvordan ting ser ut når du publiserer fra mobilen.

Det vi liker spesielt godt med Blogger-appen er hvor brukervennlig grensesnittet er. Du har riktignok ikke like mange tilpasningsmuligheter som når du logger inn med nettleseren, men det trenger du strengt tatt heller ikke for å poste et par bilder og litt tekst.

Alt i alt synes vi hele Blogger-pakken er en veldig lettvint, ryddig og grei måte å komme i gang med mobilblogging på.

Mange alternativer

Blogger er bare én av mange gratis bloggtjenester der ute. Vi kan blant annet nevne Wordpress, som gir deg mye av det samme som Blogger. Denne tjenesten kommer også med tilhørende apper til både Symbian, Windows Phone 7, Blackberry og WebOS i tillegg til Android og iOS.

Om du har erfaringer med blogging fra mobiltelefonen hører vi gjerne fra deg i kommentarfeltet nedenfor eller på Facebook-sidene våre.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.