Få din egen basestasjon

Få din egen basestasjon
Konsernsjef Arild Hustad og Network Norway lanserer femtoceller gratis til bedrifter med dekningsproblemer innendørs. Bilde: Network Norway

Network Norway lanserer i dag såkalte femtoceller - små "basestasjoner" koblet til bredbåndsnettet som gir mobildekning innenfra i et bygg, og som administreres direkte av teleselskapet.

– Teleindustrien har i flere år ignorert problemene med innendørsdekning. Vår erfaring gjennom pilotprosjektet med NEC, viser at våre kunder verdsetter den kvalitet og dekningsopplevelsen som femtocelle-teknologien gir, sier konsernsjef i Network Norway, Arild Hustad, i en pressemelding.

Pilot

Selskapet har gjennomført en pilotundersøkelse med femtocellene utplassert i 50 bedrifter rundt om i landet.

To tredjedeler av bedriftene ønsket ikke å levere tilbake femtocellene, som kan gi drastiske forbedringer i mange av dagens "vanskelige" kontorbygg fulle av betong og metalltrukne vinduer.

Femtocellene gir på sin side dedikert dekning for hver enkelt kunde, og Network Norway vil tilby dem gratis til kunder med dekningsproblemer i dag, skriver Finansavisen.

Mindre stråling

Mobilstrålingen reduseres også kraftig av femtocellene.

– Strålingen blir tilnærmet null, sier Hustad til Finansavisen.

Hver boks dekker behovet til 10-15 personer, og Network Norway åpner også for å senere tilby femtocellene til privatmarkedet.

Les også: Denne skal erstatte mobilmastene

Les mer om: