F-35-havari

F-35-havariet: Flyet er hentet opp, fotografen skal være arrestert

Video av flyet som gikk i sjøen, ble spredt i sosiale medier.

F-35B-flyet som havarerte, gikk i sjøen rett etter denne «hoppkanten» på HMS Queen Elizabeth. Dette er ikke bilde fra ulykken.
F-35B-flyet som havarerte, gikk i sjøen rett etter denne «hoppkanten» på HMS Queen Elizabeth. Dette er ikke bilde fra ulykken. (Foto: Royal Air Force)

Video av flyet som gikk i sjøen, ble spredt i sosiale medier.

Det britiske F-35B-flyet som gikk i sjøen rett etter avgang fra hangarskipet HMS Queen Elizabeth 17. november, er hentet opp fra Middelhavet.

Ifølge The Times ble vraket hevet i en komplisert operasjon som varte i sju dager, der britene fikk bistand fra Italia og USA.

Den britiske avisa siterer forsvarskilder på at de er sikre på at ingen med skumle hensikter har fått kloa i noe av den sofistikerte teknologien som befinner seg på disse kampflyene.

Da kan det se verre ut for han eller hun som bidro til at et videoopptak av ulykken ble spredt på sosiale medier.

Ifølge UK Defence Journal er et av besetningsmedlemmene på hangarskipet arrestert i forbindelse med denne lekkasjen.

Filmet pc-skjerm

Som Teknisk Ukeblad også omtalte for én uke siden, framsto det som at noen har brukt mobilkamera til å filme en pc-skjerm som viser opptak fra et av skipets overvåkingskamera.

Det var dette korte videoklippet som først dukket opp på twitterkontoen @sebh1981.

 

Ut fra videobildene virker det som at F-35B-maskinen først akselererer og så mister hastighet når det når rampen. Flyet kommer seg aldri i lufta, og flygeren skyter seg ut når flyet er på «hoppkanten».

Ingen opplysninger om undersøkelsen

Det britiske forsvarsdepartementet har fremdeles ikke gitt noen opplysninger om hva de eventuelt har avdekket i undersøkelsen av ulykken, der det heldigvis gikk bra med flygeren.

Men det at F-35-flyene fortsatte å fly som normalt fra hangarskipet kort tid etter ulykken, indikerer at viktige faktorer er kjent og at det neppe er avdekket noen iboende svakheter på flytypen.

Les også

Kommentarer (34)

Kommentarer (34)

Eksklusivt for digitale abonnenter

På forsiden nå