JOBBOLD

Europa

28. jan. 2003 - 13:42

Jobb i EU

EURES - Europa

Vil du søke jobb i andre europeiske land, er EURES et "must". EURES er et nettverk og samarbeid mellom arbeidsformidlingene i alle EU/EØS land, dvs. også Norge. Her finner du råd og tips om hvert enkelt land, hvordan du skal fylle ut CV og hva slags levesett det enkelte land har. Jobbdatabasen er enkel og ryddig og den inneholder jobber både utenfor og innenfor EU/EØS. NB: De nasjonale arbeidsformidlingene inneholder flere stillinger enn de som er utlyst gjennom EURES. EURES-Danmark gir deg noe av den samme informasjonen.

Danmark

Akademikernes JobBank

Ønsker du å bli bedre kjent med arbeidsmarkedet i Danmark, så ta en tur innom Akademikernes JobBank. Her finner du rundt 350 stillingsutlysninger innen bransjer hvor det kreves akademisk utdannelse. Også studenter og nyutdannede kan finne mye nyttig informasjon her. Bl.a. egne studentjobber og trainee-stillinger. JobBank har i tillegg lenker til ryddige presentasjoner av 150 større danske firmaer.

En fergetur unna

+Jobs Danmark

+Jobs danske nettside er enkel i bruk og oppdatert med et passe antall stillingsutlysninger i de forskjellige kategoriene. Dette gjør det raskt å få oversikt over akkurat ditt arbeidsfelt.

Job-Index

Job-Index scanner ulike jobb- og firmasider etter nye stillingsannonser og presenterer disse på sine sider. De kan tilby stillingsannonser, cv-bank, bedriftspresentasjoner og tips til jobbsøkerprosessen. Job-Index reklamerer med store mengder stillingsannonser og cver i sin base.

Storbritannia

Prospects Web

Dette nettstedet gir informasjon om arbeidsmulighetene i Storbritannia, som også utenlandske arbeidssøkende kan ha god nytte av å sette seg inn i. Foruten jobbannonser finner du rekrutteringsbyråene, bedriftene og messene du leter etter. Bra design.

e-job i England

e-job

Salg, markedsføring og PRjobber i London finner du på denne adressen. Bruk søkefeltet til å angi f.eks. sted, da du ikke vil få noen respons uten å fylle inn dette. Oversiktelig.

London

London Careers Net

Ønsker du en jobb i metropolen London, finner du her annonser fra fire av de ledende rekrutteringsmagasinene i byen; Ms London, Midweek, Girl About Town og Nine to Five.

Jobbmuligheter i Irland

Irish Jobs Page

En solid og innbydende tjeneste med muligheter for internasjonale jobbsøkere som vil jobbe i Irland. Utvalget av jobber innen teknologifag og IT er formidabelt. Du må selv søke gjennom over 500 jobber innen en rekke av disse kategoriene. Et tips er å bruke detaljerte nøkkelord i søket.

Jobbmuligheter i Irland II

IT Jobs Ireland

Som tittelen indikerer, er dette en tjenste for deg med IT utdannelse og gode engelskkunnskaper. Stillingene er for enkelthets skyld inndelt i kategorier. Akkurat nå har de stillinger som krever tospråklig kombinasjon som f.eks. dansk-engelsk. Neste uke kan det være norsk.

CERN, Geneve

CERN Staff

Ønsker du å arbeide mot et av verdens mest spennende forskningssentre hvor blant annet WWW ble utviklet? Norge er medlem av CERN, derfor har nordmenn muligheter for å søke om staff-stillinger ved senteret utenfor Geneve. 25 nordmenn er i dag tilknyttet organisasjonen og de ønsker flere. CERN tilbyr stillinger innen flere ingeniørdispliner, administrasjon, salg og formidling på alle nivåer. Arbeidsspråket er engelsk og fransk. Kunnskap i et av språkene er som regel tilstrekkelig.

Fransk åpning

Menway

Med gode franskkunnskaper skulle det være mulig å finne ledige stillinger innen de fleste data- og elektronikkfag i denne databasen. Websidene er for det meste utformet på Fransk, men enkelte sider er faktisk tilgjengelige på engelsk. CareerMosaic France er en egen utgave av den internasjonale CareerMosaic, og her finner du ledige stillinger i Frankrike på fransk.

Tyskland

Arbeit Online

Tiltalende tysk arbeidsformidlingsside med oversiktlige kategorier som dekker mange arbeidsområder. Pluss for at de oppgir antallet ledige stillinger innen hver kategori.

IT konsulent i Tyskland ?

JobServe

Tjenesten JobServe er lokalisert i Storbritannia og satser utelukkende på stillinger innen IT. Databasen dekker 21 land, hvor europeiske land er godt representert. Ifølge JobServes egne tall, er det for øyeblikket 23000 annonser i databasen. Annonsene i denne databasen er søkbare i fem dager. Søkemotoren er rask og enkel, og resultatet blir oversiktelig presentert. Ledige jobber internasjonalt finner du lett midt nede på siden.

Bra på svensk og engelsk?

Swednet Jobmatch

Svenske Jobmatch er en database som konsentrerer seg om britiske og svenske firmaer som søker engelsk eller svenskspråkelig arbeidskraft. Ikke alle jobbtilbud krever at du er svensk, noe som gjør databasen interessant også for nordmenn. For tiden har stedet 46 ledige stillinger å tilby, ca. halvparten er lokalisert i Storibritannia. Rask og enkel søkemotor.

NvfJob

NvfJob inneholder oversikt over alle ledige jobber i Norden innen veg, trafikk og veitransportbransjen.

Ny jobb i det britiske helsevesenet?

Health Professionals

Ønsker du en permanent eller midlertidig jobb innen det britiske helsevesenet, anbefales denne siden. Primært for sykepleiere og beslektede yrkesgrupper. Nyttig informasjon om hvordan du som utenlandsk jobbsøker skal gå frem. Organisasjonen kan formidle jobbsøknader.

Tilbake til jobbsøkerguiden

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.