BLOG

EU slår seg på brystet

Er det bare vi som syns EU brisker seg litt vel mye med lanseringen av den nye felles laderen som skal passe alle mobiler?Jeg mener - Telefoner som kan lades via USB har de siste årene mer vært standarden enn unntaket.

Marius ValleMarius ValleJournalist
9. feb. 2011 - 15:13

Det har lenge vært kjent at EU ønsker at alle mobiltelefoner skal kunne lades via USB, og i juni 2009 ble de enige med en del mobilprodusenter om at Micro-USB skal kunne brukes til å lade telefoner.

Men her er det bare snakk om telefoner de kaller "data enabled", altså telefoner som du kan koble til PC-en din for å overføre musikk, bilder, video og annen data.

Videre er det snakk om en frivillig ordning, som til nå er signert av 14 produsenter: Apple, Atmel, Emblaze Mobile, Huawei, LG, Motorola, NEC, Nokia, Qualcomm, RIM, Samsung, Sony Ericsson, TCT og TI.

Det er verdt å merke seg at flere produsenter, inkludert HTC og Palm/HP, ikke står på listen.

Og hvorfor i alle dager skulle de det.

Lading via USB har mer eller mindre vært standarden i lang tid uansett. Og jeg kan seriøst ikke huske sist det ble sluppet en telefon som kunne kobles til en PC over en annen standard enn USB.

Og under ordningen er det ingenting som sier at produsentene er tvunget til å ha Micro-USB-tilkobling på telefonene. Overgang er tillatt!

Dermed får du ikke se en iPhone med vanlig Micro-USB-tilkobling, og Sony Ericsson kan fortsette å utstyre sine telefoner med FastPort.

Initiativet er for all del fint, og foruten å gjøre livet enklere for deg som trenger å lade telefonen din, skal det også bidra til å redusere forurensing ved at du ikke trenger en ny lader når du kjøper ny mobil.

Det som egentlig har skjedd her er at EU har laget en teknisk spesifikasjon for mobilladere. De som har undertegnet den frivillige avtalen har forpliktet seg til å støtte denne laderspesifikasjonen.

De har ikke forpliktet seg til å slutte å legge ved ladere i nye telefoner. Vi kan håpe på at det skjer over tid. Men akkurat nå betyr det bare at produsentene har forpliktet seg til å gjøre noe de allerede gjør.

Se også en creepy reklamefilm fra EU under.

Innlegget er skrevet av Marius Valle.

Kilde: onechargerforall.eu

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.