ENERGI

EU skal få strøm fra Ukraina

– Vi forbereder oss på å øke tilbudet, sier den ukrainske presidenten.

– En betydelig del av den russiske gassen som forbrukes av europeere, kan erstattes, sier Ukrainas president, Volodymyr Zelenskyj.
– En betydelig del av den russiske gassen som forbrukes av europeere, kan erstattes, sier Ukrainas president, Volodymyr Zelenskyj. Foto: AP/NTB
1. juli 2022 - 08:16

Ukraina har begynt med eksport av elektrisitet til EU via Romania. Det skjer som en følge av at Russland reduserer gassforsyningen til Europa.

Flere land, spesielt Italia og Tyskland, er svært avhengige av russisk gass, men er blitt tvunget til å se etter alternativer ettersom Russland struper leveransene.

– Dette er bare den første fasen. En betydelig del av den russiske gassen som forbrukes av europeere, kan erstattes. Vi forbereder oss på å øke tilbudet, sa Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj torsdag.

Det ukrainske strømnettet ble koblet til det europeiske nettet i midten av mars og bidro til å holde forsyningene flytende til tross for krigen.

EU-kommisjonens president Ursula von der Leyen uttalte at den ukrainske eksporten vil gi en ekstra strømkilde til EU og sårt tiltrengte inntekter for Ukraina.

Les også

 

Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.