SAMFUNN

EU: 2500 støtteordninger

EU har gjort det lettere for deg å følge med i hvordan konkurrentene stadig kan dumpe prisene og slå deg i konkurransen.

Men samtidig kan du finne ordninger som gjør at du tar innersvingen på andre.

Databasen SMIE (Support Measures and Initiatives for Enterprises) inneholder mer enn 2 500 europeiske og nasjonale støtteordninger for næringslivet.

Basen er opprettet av Europakommisjonen for at det skulle være lettere å sammenligne næringspolitikk i de ulike medlemslandene.

SMIE tilbyr en oversikt over viktige støtteordningene til næringslivet i de 15 EU-landene, de fire EFTA-landene og i seks nye medlemsland (Tjekkia, Estland, Ungarn, Polen, Slovenia og Kypros).

Av de mer enn 2 500 støtteordninger som ligger i basen har Kommisjonen med hjelp av nasjonale eksperter plukket ut rundt 100 eksempler på det man mener er god praksis innen støtteordninger for næringslivet.

SMIE-basen gir ikke en fullstendig oversikt over alle støtteordninger i Europa, men mange av de viktigste er med. Norge står oppført med rundt 55 ulike ordninger.

Databasen oppdateres fortløpende ved hjelp av et nettverk av nasjonale eksperter.

I basen kan man søke etter land og type ordning ut fra din bedrifts størrelse, utviklingstrinn og organisasjon, skriver Eksportaktuelt. Det er også mulig å laste ned en fil i word-, eller pdf-format med en fullstendig oversikt over alle ordningene i SMIE-basen.

SMIE er først og fremst et referanseverktøy for beslutningstakere, næringsaktører og analytikere, men kan selvsagt også brukes av bedrifter for å finne frem til relevante ordninger.

Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.