OLJE OG GASS

Etterforsker fiskedød etter Statoil-brann

Fracking-anlegg brant i USA.

Bilde: Sardis Volunteer Fire Department
Roald RamsdalRoald RamsdalJournalist
2. juli 2014 - 13:25

Lørdag 28. juni måtte naboene til Statoils brønnområde i Monroe County, Ohio evakueres etter at Statoils naboer i Ohio måtte evakueres .

Nå melder flere lokale medier at brannslukkingen har skylt fracking-kjemikalier ut i en liten elv som ender i Ohio-elven.

Lokale myndigheter etterforsker nå om brannen kan ha sammenheng med omfattende fiskedød i den lille elven like ved.

Brønnområdet henter gass fra Marcellus-formasjonen, som Statoil kjøpte seg inn i 2010.

Etterforskes

Brannen og fiskedøden blir nå etterforsket av miljøtilsynet og naturressursmyndighetene i delstaten, melder The Columbus Dispatch.

Representanter for myndighetene bekrefter at det er funnet død kreps, ørekyte og abbor så langt som åtte kilometer fra stedet, ifølge avisen.

Miljøtilsynet vet ikke hvorvidt drikkevannskilder er påvirket av brannen.

Fracking-kjemikalier

Bjørn Otto Sverdrup, talsmann for Statoil North America, forteller at det blir tatt prøver av både jord, luft og vann i området rundt brannen for å undersøke eventuelt skadeomfang. Han bekrefer at det er funnet død fisk i nærheten av branntomta.

– Det er blitt tatt prøver av vann og hentet inn død fisk for å undersøke årsakssammenhenger, sier han.

– Vi jobber sammen med lokale myndigheter for å foreta denne testingen. Prøvetaking vil kunne belyse årsaksforholdet, sier han.

Statoil har ferdigboret syv brønner ved Eisenbarth-brønnområdet i Monroe County. Før brannen pågikk komplettering av brønnene.

På brønnområdet var det lagret kjemikalier som brukes i fracking-prosessen, samt kjemikalier som brukes til komplettering av brønner. Selskapet har foreløpig ikke oversikt over hvor mye av dette som eventuelt har lekket ut.

I tillegg ble det brukt store mengder brannskum i slukkingen.

– Vi forsøker å avgrense ytterligere lekkasjer fra branntomta, sier han.

Les også:

Nå skal Baker Hughes offentliggjøre alle fracking-kjemikaliene

– Skiferoljerevolusjon er den største overraskelsen i oljehistorien

Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.