KARRIERE

- Et slag mot de langtidsutdannede

Leder i i Akademikerne Christl Kvam
Leder i i Akademikerne Christl Kvam Bilde: Akademikerne
Mona Sprenger
20. okt. 2006 - 14:37
Vis mer

Fredag la regjeringen frem den lenge omtalte pensjonsmeldingen. Leder i i Akademikerne Christl Kvam er langt fra fornøyd:

- Dette er nok et slag mot langtidsutdannede. Når besteårsreglen fjernes, og alle inntektsår skal telle er det uverdig for kunnskapsnasjonen Norge at ikke dette kompenseres med opptjening av pensjonspoeng under studier.

Regnestykket går ikke opp

Statsminister Jens Stoltenberg og arbeidsminister Bjarne Håkon Hanssen lovet et bedre pensjonssystem, da de la frem meldingen.

- Regjeringen legger frem et regnestykke med innsparing på 20 prosent, samtidig som de argumenterer med at alle skal få mer. Man trenger ikke lang utdanning for å se at dette skurrer, sier Kvam.

Stanger i pensjonstaket

Det blir høyere pensjon jo lengre en står i jobb. Grensa for pensjonsgivende inntekt blir senket til 435.000 kroner. I dag er grensa nærmere nesten 750.000 kroner. Etter den nye ordningen vil inntekt over 435.000 kroner ikke gi ekstra pensjonsopptjening.

- Langtidsutdannede vil med denne ordningen måtte stå i arbeid til rett opp under fylte 70 år for å få full opptjening av pensjon. 500.000 arbeidstakere vil med dette stange i pensjonstaket og få svært lav pensjon i forhold til inntekten sin, frykter lederen i Akademikerne.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.