RÅDGIVERE

Et nytt solid år fra Multiconsult

Multiconsult hadde et driftsresultat for 2021 på 348,9 millioner kroner, som tilsvarer en EBIT-margin på 9,2 prosent.

Grethe Bergly er konsernsjef i Multiconsult.
Grethe Bergly er konsernsjef i Multiconsult. Foto: Sverre Chr. Jarild
10. feb. 2022 - 07:30

Multiconsult kan også vise til et godt siste kvartal i 2021 med økt driftsresultat og vekst på 10,5 prosent. Godt salg og strategiske oppkjøp har styrket selskapets markedsposisjon ytterligere gjennom året.

– Vi leverer et godt resultat for 2021. Jeg er fornøyd med at vi nå har stabilisert oss på et bærekraftig lønnsomhetsnivå og har fått etablert et solid fundament for ytterligere utvikling og forbedringer. Dette er først og fremst våre dyktige medarbeideres fortjeneste. Jeg er imponert over den innsatsen organisasjonen legger ned for at vi skal oppnå våre strategiske ambisjoner, sier Grethe Bergly, konsernsjef i Multiconsult, i en pressemelding.

Netto omsetning for året var på 3,8 milliarder kroner, opp 3,9 prosent sammenlignet med året før. Resultatet er på 348,9 millioner kroner noe som gir en EBIT-margin på 9,2 prosent. Tilsvarende tall for 2020 var henholdsvis 371,1 millioner kroner og 10,1 prosent. Resultatet er noe lavere enn i fjor, men samtidig selskapets neste beste noen gang. Selskapet kan videre vise til et solid salg og høy ordrereserve ved utgangen av 2021.

– Gjennom året har vi vunnet mange viktige kontrakter i alle våre forretningsområder og det er stort trykk i våre eksisterende oppdrag. Spesielt ser vi at oppdrag knyttet til det grønne skiftet har fått en markant økning. Det er gledelig å se at vår erfaring og ekspertise innen dette området er høyt ettertraktet, sier Bergly.

Styret i Multiconsult anbefaler et utbytte på seks kroner per aksje.

Les også

Solid fjerde kvartal

Multiconsult leverer et driftsresultat på 89,8 millioner kroner for fjerde kvartal, som er en økning på 8,2 prosent sammenlignet samme kvartal i 2020. EBIT-marginen for kvartalet er 8,4 prosent. Veksten sammenlignet med fjerde kvartal 2020 er på solide 10,5% og er hovedsakelig drevet av oppkjøpsaktivteter.

– For fjerde kvartal er jeg fornøyd med den betydelige forbedringen fra et noe krevende tredje kvartal. Vi kan se tilbake på godt salg og høyt aktivtetsnivå. Jeg ønsker også å fremheve den innsatsen som er lagt ned for en vellykket integrasjon av Erichsen & Horgen, sier Bergly.

Les også

Styrket posisjon igjennom oppkjøp

Det siste året har Multiconsult gjennomført flere strategiske oppkjøp som har styrket selskapets posisjon i markedet, både geografisk og når det gjelder kapabilitet. Gjennom oppkjøp har selskapet fått 250 dyktige medarbeidere med på laget. Dette har bidratt til vesentlig styrking i Oslo, Nordland, Vestlandet, Innlandet og Grenland. Videre har oppkjøpene bidratt til at selskapet kan ta enda flere multifaglige oppdrag.

– Det er gledelig å registrere at integrasjonen av de nye selskapene har vært vellykket. Dette styrker vår konkurransekraft og ved oppkjøpet av Erichsen & Horgen står vi nå godt posisjonert til å bli nummer en innen bygg og eiendom, sier Bergly.

Les også

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.