BLOG

Er telefonen din klar for vinteren?

Nettstedet Popular Mechanics har i beste Mythbusters-stil tatt på seg vinterhanskene og sjekket hvor mye som skal til før telefonen din fryser ihjel. Og det skal mer til enn du tror.

Marius ValleMarius ValleJournalist
24. nov. 2009 - 14:21

Nettstedet hadde seks forskjellige telefoner med i testen. Testen startet ved å legge alle telefonene i et "kulderom" med en temperatur på 40 grader Fahrenheit (4 grader celcius). Deretter ble temperaturen senket med 10 grader (Fahrenheit) hvert 30 minutt.

Telefonene fikk gradvis problemer med skjerm og batteri dess lavere temperaturen gikk, og på minus 40 grader Fahrenheit (som faktisk også er minus 40 grader Celcius) hadde alle telefonene slått seg av – unntatt Motorola Krzr, som holdt ut en ytterligere temperaturnedgang på 15 grader.

Noen permanent skade ble det aldri. Alt som skulle til for å få telefonene til å fungerer igjen, var å bringe dem tilbake til romtemperatur.

For å få en elegant avslutning på testen, ble alle telefonene til slutt senket i flytende nitrogen. Motorola Krzr overlevde å bli dyppet flere ganger i den kalde væsken, og takket ikke for seg før den, etter å ha blitt dyppet i flytende nitrogen, ble kastet i gulvet.

Hele testen og video av galskapen finner du hos Popular Mechanics.

Les mer om:
Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.