KARRIERE

Er ingen lastebilsjåfør

LEGERNES: Heller helse enn rattjobbing.
LEGERNES: Heller helse enn rattjobbing. Bilde: RIF
Dag Yngve Dahle
19. nov. 2007 - 15:51

Hvilket annet yrke kunne du tenkt deg? Jeg har skiftet roller og arbeidsområder flere ganger, og har funnet ut at jeg trives der det er utviklingsmuligheter og ikke bare driftsoppgaver. Det betyr at jeg kunne jobbet med mye forskjellig. Men skulle jeg valgt noe annet enn arkitektfaget, måtte det blitt medisin.

Hvilket yrke kunne du absolutt ikke ha tenkt deg? Jeg kunne ikke vært lastebilsjåfør eller taxisjåfør. Jeg trives absolutt ikke i bil.

Hva er ditt beste minne fra yrkeskarrieren? Det er ingenting som er så inspirerende som når et team fungerer, har det kjempegøy og oppnår resultater. Et eksempel er den gjengen som bidro til å skape de første miljøgate- prosjektene i Norge. De ga alt, langt utover det som var "nødvendig". Det handlet om samarbeid på tvers av fag, etater og geografi, noe som gjorde at det lenge var stas å gå på jobb.

Hva vil gjøre norsk arbeidsliv bedre? At vi tar livsfaseutfordringene til ansatte på alvor og tilpasser arbeidsdagen og oppgavene enda bedre. De aller fleste trenger tilpasninger og fleksibilitet. Vi er ikke maskiner. Dersom vi kan være rause her, mener jeg det både er lønnsomt for bedriftene og samfunnet. Hver enkelt ansatt får det dessuten bedre.

Les mer om:
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.