MOBIL

Er ikke iPad noe for deg?

Da bør du ta en titt på Asus sin nyeste tablet med fulltastatur, full-HD-skjerm og kraftig prosessor.

8. mars 2012 - 11:51
Vis mer

Det var ikke alt vi rakk å skrive om da det blåste som verst i Barcelona under Mobile World Congress forrige uke. Blant nyhetene som gikk oss hus forbi var den nye tablet-generasjonen fra Asus, som har enda sintere spesifikasjoner enn Transformer Prime.

Se oversikt over alle artiklene fra Mobile World Congress 2012

Forskjellige varianter

ASUS har i likhet med andre produsenter laget flere utgaver av den nye tableten sin, og her er det ikke bare lagringsminne og nettverksstøtte som skiller dem.

Utgaven som kun har Wi-Fi kjører på samme maskinvare som forgjengeren Transformer Prime, altså Nvidias Tegra 3, med fire prosessorkjerner (Cortex A9) og GeForce-grafikk.

Varianten du kan bruke i mobilnettet har derimot fått Snapdragon-brikken MSM8260A under skallet.

Denne har "kun" to prosessorer, men disse er av den nyere Cortex A15-generasjonen, der transistorstørrelsen er krympet fra 45 til 28 NM, noe som gir mindre varmeutvikling, lavere strømforbruk og bedre ytelse.

Du får også den nyeste Qualcomm-grafikkbrikken, Adreno 225.

Utgaven med Wi-Fi kommer med lagringskapasiteter på 32 og 64 GB, mens den du kan sette SIM-kortet ditt i leveres med 16, 32 og 64 GB.

Utover dette forstår vi det som at spesifikasjonene er identiske.

Høyoppløst skjerm

Apple vakte oppsikt da de lanserte en iPad med hele 2048 x 1536 pikslers oppløsning i går, men Transformer Pad Infinity-serien er ikke helt bak mål den heller, med sine 1920 x 1200 piksler.

Dette gir en pikseltetthet på 224 PPI, mot iPad-en sine 264 PPI.

Skjermtypen er det Asus kaller "Super IPS+", som altså er en lyssterk LCD-variant. Innsynsvinkelen skal være på hele 178 grader, noe som burde gjøre den til en høyaktuell sak for filmtitting sammen med andre.

Og når vi er først er inne på film, som tross alt er plasskrevende data, er det også på sin plass å nevne at Infinity-tabletene har støtte for MicroSD-kort.

8 megapiksler

Kameraet i Infinity-modellene tar bilder i en oppløsning på åtte megapiksler. Her får du både autofokus og LED-blits, i tillegg til at sensoren er bakbelyst.

Sistnevnte gjør det enklere å ta bilder i dårlig belysning, og er en løsning både Apple og Sony Ericsson har gått over til i mobilkameraene sine.

Dokkingstasjon med tastatur

Transformer Infinity kommer i likhet med forgjengeren med et tilhørende tastatur. I tillegg til å gjøre det langt enklere å skrive lange e-poster byr tastaturet på hele seks timer ekstra brukstid, da det er utstyrt med eget batteri.

Den totale batteritiden med tastatur lander altså på 16 timer.

Android 4.0

Som seg hør og bør har Asus fått på plass den nyeste Android-versjonen, altså Android 4.0 Ice Cream Sandwich, i de nye tabletene sine.

Asus Pad Transformer Infinity kommer på markedet iløpet av andre kvartal i år. Foreløpig er det litt uvisst hvilke versjoner som kommer til Norge.

Kilde: Asus

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.