KARRIERE

Er du utbrent?

Møterom. Styrerom. Businessfolk. Businessmann, Stress. Arbeidsliv. Arbeidsledighet. Stramt arbeidsmarked. Stress. Tempo. Arbeidsmiljø. Utbrent.
Møterom. Styrerom. Businessfolk. Businessmann, Stress. Arbeidsliv. Arbeidsledighet. Stramt arbeidsmarked. Stress. Tempo. Arbeidsmiljø. Utbrent. Bilde: colourbox.com
Dag Yngve Dahle
10. juni 2008 - 07:08

1. Kollegene dine går på tå hev rundt deg.

Er du irritabel og kjefter på kolleger du tidligere kom godt overens med? Merker du at folk velger sine ord med omhu når de snakker med deg? Føler du at folk ikke er helt seg selv i ditt selskap? Da er dette varsellamper som blinker.

2. Du jobber lite.

Kommer du seint? Synes du dagene går langsomt? Ser du ofte på klokka i løpet av arbeidsdagen? Går du tidlig fra jobb? Da gleder du deg kanskje ikke til å gå på jobb. Da er jobben muligens blitt et ork. Det er tegn på at du er i faresonen for å slite deg ut.

3. Apati har erstattet entusiasme.

Er du lite motivert? Er du ikke interessert i å oppnå noe på jobben? Bryr du deg lite om utfordringer? Det lover ikke godt. De som går på en smell og blir utbrent, mister motivasjonen og stoltheten ved jobben.

4. Du bryr deg ikke om jobbkompisene.

Er du ikke lenger interessert i det sosiale nettverket på jobben? Betyr gode kolleger mindre og mindre for deg? Gidder du ikke lenger å ta en øl etter jobben med kollegene? Er jobbturer lite givende? Dette er dårlige tegn.

5. Du føler deg fysisk dårlig.

Er du ofte i laber form, mangler overskudd og synes det meste er et slit? Har du muskelsmerter? Sover du dårligere enn før? Dette er klassiske tegn på for mye jobbrelatert stress.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.