MOBIL

Er du like dum som Mobili-redaktøren?

Da bør du vurdere å installere dette programmet på mobilen din.

20. mai 2010 - 12:10
Vis mer

Det finnes mennesker som ikke er så lure, og så finnes det mennesker som rett og slett er dumme. Mobilis redaktør hører til den siste kategorien. 

Hvorfor? 

Han røyker.

I et lyst øyeblikk fikk han likevel en god ide nylig: Det er på tide å slutte å røyke. Dersom du har forsøkt dette selv vet du at det ikke er noen spasertur i parken. Men det er faktisk mulig å slutte å røyke ved hjelp av mobilen.

Vi har sett på løsningen QuitSM til Android, som er et program som gir deg litt av støtten du trenger for å kvitte deg med devn dødelige uvanen. Grunnen til at vi liker dette programmet best er at det har en rekke praktiske funksjoner, og ikke bare baserer seg på å vise deg skremmende bilder av røykerelaterte sykdommer.

Les også: Dette er appen for deg som trener »

Les også: Slik kommer du i gang med trening »

Overblikk

QuitSM gir deg statistikk i forbindelse med røykeslutt. Du får vite når du sluttet å røyke, hvor mange sigaretter du har latt være å røyke, og ikke minst hvor mye penger du har spart. 

Når du slutter å røyke vil kroppen begynne å reparere seg selv. For eksempel vil karbonmonoksidnivået i kroppen synke og blodsirkulasjonen vil øke. Dette skjer over tidsperioder, og QuitSM viser deg hvor mye kroppen har reparert seg selv i form av progresjonsmål. Dette gir deg et veldig tydelig bilde av fordelene du oppnår ved å la være å røyke.

I tillegg kan denne informasjonen vises som en widget på skrivebordet, slik at du alltid har oversikten.

I bruk

Å sette opp QuitSM er enkelt. Sett enten en dag du har tenkt til å slutte, eller når du sluttet å røyke. Deretter legger du inn hvor mye du i snitt røyker om dagen og prisen per tjuepakning. Det er ikke norsk valuta, så vi har tastet inn 75 kroner som 75 dollar. 

Dersom du vil ha en widget på skrivebordet legger du til denne på vanlig måte ved å trykke et langt trykk et ledig sted på skrivebordet og legge til widgeten som skal ligge i widgetlisten din etter du har installert QuitSM.

Virker det?

Mobilis redaktør har bare brukt programmet i et par dager, men han meddeler at det virker motiverende. Spesielt at det hele tiden vises hvor mye penger man har spart og hvor mange sigaretter man har droppet hjelper å holde motivasjonen oppe. 

Progresjonsmålene er også en god hjelp, da de viser klart og tydelig at kroppen er i ferd med å komme opp på et friskere nivå. De første tre målene er unnagjort (blodtrykk, karbonmonoksid og sjansen for hjerteinfarkt har falt), og det er morsomt å se at resten av målene er underveis.

Så ja, foreløpig ser dette ut til å fungere bra dersom vi skal tro Mobili-redaktøren.

Gratulerer herr redaktør, du har allerede blitt litt smartere!

Les flere guider og finn ut hva du kan bruke mobilen din til »

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.