MOBIL

Er dette Xperia Nozomi?

... isåfall har Sony Ericsson heftige saker på vei.

8. nov. 2011 - 07:57

Nokia og Sony Ericsson er de eneste av de største mobilprodusentene som foreløpig ikke har kommet med en dobbeltkjernetelefon. Forrige uke fikk vi imidlertid klare hint om at Nokia har kraftpakker på vei de neste månedene, og nå ser det også ut til at Sony Ericsson har en muskelbunt på vei.

Bildene som nå sirkulerer på nettet viser en telefon kalt Xperia Nozomi, med modellnummer LT26, og denne gangen er bildene langt mer troverdige enn den tidligere ryktede Xperia Duo. Denne gangen er det blant annet tatt med skjermbilder som viser spesifikasjonene klart og tydelig.

Krutt i bøtter og spann

Og når vi snakker om denne telefonen er det også spesifikasjonene som er det mest interessante. Nozomi skal ha en dobbeltkjerneprosessor med en klokkefrekvens på 1,5 GHz per kjerne, i tillegg til 1 GB RAM.

Mest sannsynlig snakker vi om en trimmet variant av Qualcomms MSM8260, altså den samme som står i HTCs toppmodeller. Det betyr isåfall at du også får grafikkbrikken Adreno 220 - oppfølgeren til den du finner i HTC Desire S, Sony Ericsson Xperia Play og Nokia Lumia 800.

HD-skjerm

I likhet med Samsung Galaxy Nexus og HTC Rezound har skjermen i telefonen fått svært høy oppløsning, nærmere bestemt 1280 x 720 piksler. Med en størrelse på 4,3 tommer gir dette en pikseltetthet på 320 PPI. Her får du med andre ord med alle detaljer i bildet.

Android-versjonen i den avbildede Sony Ericsson-telefonen er 2.3.5, altså den nest nyeste versjonen av Gingerbread. Du kan også regne med at Android 4.0 Android Ice Cream Sandwich kommer på plass, men om dette skjer før eller etter lansering er ikke godt å si.

LES OGSÅ: Slik er Android 4.0

Klassisk Sony Ericsson-design

Designmessig ligner denne telefonen mye på Sony Ericssons andre toppmodeller, med tre funksjonstaster under skjermen (som vanlig ingen dedikert søketast). Tastene ligger tettere opp til skjermen enn vanlig, så det er ikke helt umulig vi snakker om berøringsfelt, og ikke fysiske taster. 

Artikkelen fortsetter etter annonsen
annonse
Schneider Electric
Forenkler bærekraftsrapportering i datasentre
Forenkler bærekraftsrapportering i datasentre

Rammen rundt skjermen er også minimal, så her ser det ut til at produsenten virkelig har utnyttet plassen.

En fiffig detalj er at du nederst på telefonrammen finner et "LED-belte" som strekkes rundt hele telefonene. Denne lyser mest sannsynlig opp når du har mottatt meldinger, e-post eller andre varslinger.

Når kan vi forvente lansering?

Sony Ericsson har foreløpig ikke frigitt noe som helst informasjon om Xperia Nozomi, men ut fra bildene (som ser veldig ekte ut) ser den ganske så lanseringsklar ut. Spørsmålet er om produsenten velger å kjøre den ut nå og oppdatere den senere, eller om de har planer om å kjøre ut denne som sin første Android 4.0-modell.

Dette får vi garantert vite mer om i tiden som kommer. Og da kan du lese om det her på Mobili.

Kilder: Justanothermobilephoneblog via Theinquirer

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.