MOBIL

Er dette Xperia Arc Mini?

Sony Ericsson kommer snart med en mellomting av Xperia Mini og Xperia Arc.

7. juni 2011 - 11:41

Sony Ericsson har langt på vei kjørt ut en kopi av fjorårets mobilpark. Der vi i fjor hadde Xperia X10, Xperia X10 Mini/X10 Mini Pro og Vivaz/Vivaz Pro har vi i dag Xperia Arc, Xperia Mini/Mini Pro og Xperia Neo/Xperia Pro.

LES OGSÅ:

Lyntest av Xperia Mini og Mini Pro

Her er de nye Mini-telefonene

Og ut fra de svært troverdige bildene GSM Arena har publisert har vi nå oppfølgeren til X8 på vei. Den avbildede telefonen har foreløpig kodenavnet ST18i "Urushi".

På samme måte som X8 var en mellomting mellom Xperia X10 og Xperia X10 Mini blir Urushi en mellomting av Xperia Arc og Xperia Mini.

I fysiske mål er den hakket mindre enn iPhone 4, og har det samme knappeoppsettet som de kommende Mini-telefonene, med tilbake- og hjem-tastene rett under skjermen og hjem-tasten i midten nedenfor.

MYE mer krutt enn X8

Den største forskjellen på Sony Ericssons strategi i år i forhold til i fjor, er at produsenten ikke har spart på muskelkraften i mellomklassetelefonene sine.

Samtlige modeller - inkludert Mini og Mini Pro, kjører den samme systembrikken som toppmodellen Xperia Arc: Qualcomm MSM8255.

Denne systembrikken er naturlig nok også på plass i Urushi, noe som innebærer at telefonen har 1 GHz-prosessor og den kapable Adreno 205-grafikkbrikken.

Skjermen har en størrelse på 3,2 tommer, altså en drøy tomme mindre enn i Xperia Arc. Oppløsningen på 480 x 854 er imidlertid beholdt, noe som betyr at skjermen er i 16:9-format. Bravia-teknologien er også på plass, så her er det all grunn til å anta at bildekvaliteten blir bra.

Heller ikke kameraet har blitt amputert. Her får du åtte megapikslers stillbildeoppløsning og muligheter for å filme i 720p. LED-blits er også på plass.

Det vi ikke liker, er at Sony Ericsson ser ut til å ha droppet dedikert kameratast.

Ett av problemene med Sony Ericssons billigste Android-telefoner i fjor var at de ble tregere over tid, noe som skyldes nettopp maskinvaren.

At produsenten denne gangen har valgt å kjøre på med like komponenter over hele rekka er derfor gode nyheter for forbrukerne.

Det forventes at Sony Ericsson annonserer Xperia "Urushi" offisielt før september er omme. Vi antar prisen vil lande på rett under 3000 kroner.

Kilde: GSM Arena via Into Mobile

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.